Пензионери траже повећање пензија

Предсједник Удружења пензионера Републике Српске Раде Ракуљ најавио је да ће пензионери од Владе Српске затражити ванредно повећање пензија уколико дође до поскупљења електричне енергије.

Република Српска 24.04.2015 | 22:50
Пензионери траже повећање пензија

Након данашњег састанка Управног одбора Удружења у Теслићу, Ракуљ је рекао да ће тежину поскупљења највише осјетити пензионерска популација.

"Уколико по аутоматизму буду повећане и друге цијене, а утичу на стандард пензионера, Влада мора аутоматски да ванредно повећа и пензије", рекао је Ракуљ.

Он је истакао да пензионери не прихватају измјене и допуне закона о доприносиима, те најавио да ће се против њих борити свим средствима уколико Влада не обезбиједи замјенска средства у истом износу од оних умањених.

Ракуљ је оцијенио да је популација пензионера у тешкој ситуацији, а тежина тог стања није адекватна стању у Српској, јер пензионери живе лошије од других становника.

Управни одбор је осудио политичке организације из Републике Српске које су формирале власт на нивоу БиХ, а нису уважиле приједлог да претходно услове Федерацију БиХ да почне исплаћивати пензије које су остварене у том ентитету.

На данашњем састанку разматрано је провођење закључака са претходне сједнице, те припрема материјала за сједницу Скупштине Удружења 29. маја у Теслићу.

Ракуљ је навео да је задовољан што су материјали квалитетно припремани и додао да представљају право стање рада.

(Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

пензија.,вријеме је..

24.04.2015 16:39

Ракуљ трази несто за пензионере..салите се..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радуљ

24.04.2015 16:44

Срам те било издао си пензионере ради свог личног интереса.Кад се будзет усвајао купили су тебе и Брдара и гласали сте за будзет и нови закон о доприносима.Срам те било година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја 24.04.2015

24.04.2015 17:07

Како те није стамота ... да причаш и лажеш пензионере ти пимаш 5.000 км мјесечно а имаш сто година јер ти Милокрад пише шта ћеш лагати ти не знаш јеси ли дошао или си пошао ТИ и МИШИЋКА сте Бајине дворске ... да није вас Бају не би имао ко засмијати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

24.04.2015 18:34

Човјек јаког морала као Дукић,истрајан као ИЛИЈА СТЕВАНДИЋ, Моралан као Никола Шпирић. Кад проведе закључке повећање пензија иде за 0,3%.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар Ђоле

24.04.2015 18:50

Планирамо повецање око 1,3 %. Ста лијете одма крокодилске сузе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми сами

24.04.2015 19:49

Зелудац ми се окрене од Ракуља, па нисмо бољег ни заслузили. Ракуљ,Ранка,Дукић,Ћургуз...имал свјетла на крају тунела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незапослен

25.04.2015 11:31

Од цега да вам се повецају пензије?!? Ми добили отказе сто су повецали обавезе на плату а имам 21 год. И радим на црно јер неце нико да ме пријви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

25.04.2015 11:51

Шта је Папак полтронски. Ти имаш пензију око 5 до 6 хиљада КМ, а тражиш повећање пензије. Није тебе брига за јадне пензионере већ само за себе матора ..., да имаш имало образа не би само поднио оставку ,већ би се папучом ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Два црна гаврана

26.04.2015 08:25

Прво ви мало санирајте она шаховска поља по нашим парковима, излизала се фарба, треба обновити, закречити барем бијела поља, да се боље виде. И оштећене фигуре замијенити, јер шта да се ради: има и нервозних пензионера који не подносе поразе, па фигуре бацају, шутају, а немају од чега да плате. И они са стране што кибицују никакве цвјећке нису, добацују, деконцентришу, смију се и ругају, играче из равнотеже избацују. Нека се то прво ријеши па тек онда пензије. Било не било, то је другоразредно, навикао је на сваке невоље овај стари крезуби и крезави неошишани свијет.

ОДГОВОРИТЕ