Penzioneri traže povećanje penzija

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj najavio je da će penzioneri od Vlade Srpske zatražiti vanredno povećanje penzija ukoliko dođe do poskupljenja električne energije.

Republika Srpska 24.04.2015 | 22:50
Penzioneri traže povećanje penzija

Nakon današnjeg sastanka Upravnog odbora Udruženja u Tesliću, Rakulj je rekao da će težinu poskupljenja najviše osjetiti penzionerska populacija.

"Ukoliko po automatizmu budu povećane i druge cijene, a utiču na standard penzionera, Vlada mora automatski da vanredno poveća i penzije", rekao je Rakulj.

On je istakao da penzioneri ne prihvataju izmjene i dopune zakona o doprinosiima, te najavio da će se protiv njih boriti svim sredstvima ukoliko Vlada ne obezbijedi zamjenska sredstva u istom iznosu od onih umanjenih.

Rakulj je ocijenio da je populacija penzionera u teškoj situaciji, a težina tog stanja nije adekvatna stanju u Srpskoj, jer penzioneri žive lošije od drugih stanovnika.

Upravni odbor je osudio političke organizacije iz Republike Srpske koje su formirale vlast na nivou BiH, a nisu uvažile prijedlog da prethodno uslove Federaciju BiH da počne isplaćivati penzije koje su ostvarene u tom entitetu.

Na današnjem sastanku razmatrano je provođenje zaključaka sa prethodne sjednice, te priprema materijala za sjednicu Skupštine Udruženja 29. maja u Tesliću.

Rakulj je naveo da je zadovoljan što su materijali kvalitetno pripremani i dodao da predstavljaju pravo stanje rada.

(Srna)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

penzija.,vrijeme je..

24.04.2015 16:39

Rakulj trazi nesto za penzionere..salite se..

ODGOVORITE
Name

Radulj

24.04.2015 16:44

Sram te bilo izdao si penzionere radi svog ličnog interesa.Kad se budzet usvajao kupili su tebe i Brdara i glasali ste za budzet i novi zakon o doprinosima.Sram te bilo godina.

ODGOVORITE
Name

maja 24.04.2015

24.04.2015 17:07

Kako te nije stamota ... da pričaš i lažeš penzionere ti pimaš 5.000 km mjesečno a imaš sto godina jer ti Milokrad piše šta ćeš lagati ti ne znaš jesi li došao ili si pošao TI i MIŠIĆKA ste Bajine dvorske ... da nije vas Baju ne bi imao ko zasmijati.

ODGOVORITE
Name

Brod

24.04.2015 18:34

Čovjek jakog morala kao Dukić,istrajan kao ILIJA STEVANDIĆ, Moralan kao Nikola Špirić. Kad provede zaključke povećanje penzija ide za 0,3%.

ODGOVORITE
Name

petar Đole

24.04.2015 18:50

Planiramo povecanje oko 1,3 %. Sta lijete odma krokodilske suze.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

24.04.2015 19:49

Zeludac mi se okrene od Rakulja, pa nismo boljeg ni zasluzili. Rakulj,Ranka,Dukić,Ćurguz...imal svjetla na kraju tunela.

ODGOVORITE
Name

Nezaposlen

25.04.2015 11:31

Od cega da vam se povecaju penzije?!? Mi dobili otkaze sto su povecali obaveze na platu a imam 21 god. I radim na crno jer nece niko da me prijvi

ODGOVORITE
Name

Требиње

25.04.2015 11:51

Шта је Папак полтронски. Ти имаш пензију око 5 до 6 хиљада КМ, а тражиш повећање пензије. Није тебе брига за јадне пензионере већ само за себе матора ..., да имаш имало образа не би само поднио оставку ,већ би се папучом ...

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

26.04.2015 08:25

Prvo vi malo sanirajte ona šahovska polja po našim parkovima, izlizala se farba, treba obnoviti, zakrečiti barem bijela polja, da se bolje vide. I oštećene figure zamijeniti, jer šta da se radi: ima i nervoznih penzionera koji ne podnose poraze, pa figure bacaju, šutaju, a nemaju od čega da plate. I oni sa strane što kibicuju nikakve cvjećke nisu, dobacuju, dekoncentrišu, smiju se i rugaju, igrače iz ravnoteže izbacuju. Neka se to prvo riješi pa tek onda penzije. Bilo ne bilo, to je drugorazredno, navikao je na svake nevolje ovaj stari krezubi i krezavi neošišani svijet.

ODGOVORITE