Рафа: Био сам ужасан! Али, вратићу се...

Четврти тенисер света Рафаел Надал изјавио је да је његова игра била „вулгарна“ у поразу од Фабија Фоњинија на АТП турниру у Барселони.

Тенис 25.04.2015 | 13:40
Рафа: Био сам ужасан! Али, вратићу се...

Надал је изгубио од Фоњнија у осмини финала турнира из серије 500 у престоници Каталоније резултатом 6:4, 7:6 (8-6), после округло два сата игре.

Шпанац је истакао да је одиграо катастрофално, али да му једино преостаје да ради још напорније како би повратио стару форму.

„Фабио Фоњини је играо боље од мене данас и заслужио је да победи, ја нисам. Бићу рањив докле год не решимо проблем успона и падова који ми се дешавају ове сезоне. Ово је тежак дан за мене, иако сам осећао да играм боље него раније. Наставићу да радим и убеђен сам да ћу, пре или касније, елиминисати те осцилације“, рекао је Надал.

Он се потом осврнуо на сам меч у Барселони, посебно на ситуацију у другом сету у којем је у три наврата имао предност брејка.

„Моја игра је била вулгарна и нисам заслужио да победим. Играо сам веома лоше, баш онако како није требало. Нисам био агресиван и промашио сам више удараца него иначе. Нисам успео да задржим предност коју сам стекао – имао сам три брејка у другом сету и на крају је било 5:5 што је катастрофа. Ово је ударац за мене, али прихватам изазов и све негативно што се десило данас. Не постоји други начин осим да прихватим или умрем“, додао је Шпанац.

’Бик са Маљорке’ у престоницу Каталоније стигао је веома расположен, пошто је и поред пораза од Ђоковића, у полуфиналу Монте Карла пружио најбољу партију од повратка после повреде.

„Провео сам недељу у Монте Карлу у којој је било добрих ствари, био је то најбољи период у години. Али овде је све супротно, веома лоша недеља. Мислио сам да ћу ухватити континуитет после мечева тамо, али се то није десило. Могу само да кажем ’довиђења’ турниру, једном од најбољих из серије 500. Клуб је дефинитивно један од најбољих на свету, а ја ћу наставити да радим напорно како бих повратио свој тенис“, навео је четврти тенисер света.

Рафа је истакао да је највећи проблем у његовој игри форхенд, ударац на који се највише ослањао током каријере.

„Мој форхенд није имао довољно снаге и брзине, а нисам успео да га контролишем. Форхенд је био моје највеће оружје, али је данас био катастрофалан – то није био ударац играча који оволико вреди и који је на месту АТП листе на којем сам ја. Потребан ми је форхенд да бих одбијао противнике“, закључио је Надал.

Фоњини је казао да победа над Рафаелом Надалом на шљаци вреди дупло јер је Шпанац најбољи играч на тој подлози у историји тениса.

Турнир у Барселони игра се за наградни фонд од два милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар