Rafa: Bio sam užasan! Ali, vratiću se...

Četvrti teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da je njegova igra bila „vulgarna“ u porazu od Fabija Fonjinija na ATP turniru u Barseloni.

Tenis 25.04.2015 | 13:40
Rafa: Bio sam užasan! Ali, vratiću se...

Nadal je izgubio od Fonjnija u osmini finala turnira iz serije 500 u prestonici Katalonije rezultatom 6:4, 7:6 (8-6), posle okruglo dva sata igre.

Španac je istakao da je odigrao katastrofalno, ali da mu jedino preostaje da radi još napornije kako bi povratio staru formu.

„Fabio Fonjini je igrao bolje od mene danas i zaslužio je da pobedi, ja nisam. Biću ranjiv dokle god ne rešimo problem uspona i padova koji mi se dešavaju ove sezone. Ovo je težak dan za mene, iako sam osećao da igram bolje nego ranije. Nastaviću da radim i ubeđen sam da ću, pre ili kasnije, eliminisati te oscilacije“, rekao je Nadal.

On se potom osvrnuo na sam meč u Barseloni, posebno na situaciju u drugom setu u kojem je u tri navrata imao prednost brejka.

„Moja igra je bila vulgarna i nisam zaslužio da pobedim. Igrao sam veoma loše, baš onako kako nije trebalo. Nisam bio agresivan i promašio sam više udaraca nego inače. Nisam uspeo da zadržim prednost koju sam stekao – imao sam tri brejka u drugom setu i na kraju je bilo 5:5 što je katastrofa. Ovo je udarac za mene, ali prihvatam izazov i sve negativno što se desilo danas. Ne postoji drugi način osim da prihvatim ili umrem“, dodao je Španac.

’Bik sa Maljorke’ u prestonicu Katalonije stigao je veoma raspoložen, pošto je i pored poraza od Đokovića, u polufinalu Monte Karla pružio najbolju partiju od povratka posle povrede.

„Proveo sam nedelju u Monte Karlu u kojoj je bilo dobrih stvari, bio je to najbolji period u godini. Ali ovde je sve suprotno, veoma loša nedelja. Mislio sam da ću uhvatiti kontinuitet posle mečeva tamo, ali se to nije desilo. Mogu samo da kažem ’doviđenja’ turniru, jednom od najboljih iz serije 500. Klub je definitivno jedan od najboljih na svetu, a ja ću nastaviti da radim naporno kako bih povratio svoj tenis“, naveo je četvrti teniser sveta.

Rafa je istakao da je najveći problem u njegovoj igri forhend, udarac na koji se najviše oslanjao tokom karijere.

„Moj forhend nije imao dovoljno snage i brzine, a nisam uspeo da ga kontrolišem. Forhend je bio moje najveće oružje, ali je danas bio katastrofalan – to nije bio udarac igrača koji ovoliko vredi i koji je na mestu ATP liste na kojem sam ja. Potreban mi je forhend da bih odbijao protivnike“, zaključio je Nadal.

Fonjini je kazao da pobeda nad Rafaelom Nadalom na šljaci vredi duplo jer je Španac najbolji igrač na toj podlozi u istoriji tenisa.

Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od dva miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar