Гордић: Звезда јесте фаворит, али...

Плејмејкер Цедевите уочи почетка финалне серије АБА лиге хвали ривала, али и истиче да предност коју су остварили ове сезоне у лигашком делу “пада у воду”.

Кошарка 24.04.2015 | 20:40
Гордић: Звезда јесте фаворит, али...

Црвена звезда и Цедевита у суботу ће у Пиониру започети битку за шампионски прстен АБА лиге.

Оба тима већ су обезбедила наступ у Евролиги наредне сезоне, такмичењу у којем су учествовали и ове сезоне, већ су освојили национални куп, али заједничко им је и то што никада нису освојили пехар у АБА лиги.

Звезда је изгубила финале у сезони 2012/2013, а Цедевита чак два пута - 2011/2012 и прошле сезоне.

Немања Гордић, плејмејкер Цедевите, тврди да је загребачки клуб већ направио одличан посао ове сезоне.

“Пре свега, свима нам је вема драго што смо обезбедили место у Евролиги и следеће сезоне. То је био циљ и остварили смо га. Заиста, велики је то успех ако се зна какав је квалитет свих тимова који су водили борбу за та два места у Евролиги”, рекао је за “Спорт” Гордић.

Цедевита је у полуфиналу савладала Будућност тек у петом мечу, док је Звезда била боља од Партизана (3:1).

Гордић признаје да његов тим очекује тешка борба против одличне екипе.

“Црвена звезда има сјајну сезону. Сви резултати који су остварили у АБА лиги и Евролиги то и показују. На руку им иде и то што су сигурно одморнији од нас. Ми смо из авиона и аутобуса практично одмах кренули пут Београда. Друго, Звезда има одличан састав. Нису црвено-бели само Бобан Марјановић. Далеко од тога. Спољна линија им је сјајна, а резултати и игре против Партизана у полуфиналној серији су показали да су несумњиви фаворити и у финалној серији”, искрен је организатор игре Цедевите.

Гордић, који за разлику од Цедевите и Звезде зна како је освојити шампионски прстен АБА лиге, јер је то учинио са Партизаном 2013. када су у финалу савладали црвено-беле, тврди да што је клуб са Малог Калемегдана ове године био бољи два пута не мора ништа да значи.

“То што је било 2:0 за њих у лигашком делу сезоне не значи ништа. Па и ми смо имали 2:0 против Будућности у лигашком делу, па смо губили 0:2 у полуфиналној серији и морали смо да играмо пети меч да бисмо обезбедили место у финалу. Оно што је сигурно је да ћемо се борити до краја. Врло добро знам како је играти у Београду када је Звезда домаћин, али учинићемо све да остваримо што бољи резултат у првим мечевима”, додао је Гордић.

Финална серија АБА лиге наставља се у недељу, новим мечом у Пиониру, а затим су заказана два дуела у Загребу, 29. и 30. априла, док је термин резервисан за “мајсторицу”, ако је уопште буде - 2. мај, опет у Београду.

Коментари / 0

Оставите коментар