Gordić: Zvezda jeste favorit, ali...

Plejmejker Cedevite uoči početka finalne serije ABA lige hvali rivala, ali i ističe da prednost koju su ostvarili ove sezone u ligaškom delu “pada u vodu”.

Košarka 24.04.2015 | 20:40
Gordić: Zvezda jeste favorit, ali...

Crvena zvezda i Cedevita u subotu će u Pioniru započeti bitku za šampionski prsten ABA lige.

Oba tima već su obezbedila nastup u Evroligi naredne sezone, takmičenju u kojem su učestvovali i ove sezone, već su osvojili nacionalni kup, ali zajedničko im je i to što nikada nisu osvojili pehar u ABA ligi.

Zvezda je izgubila finale u sezoni 2012/2013, a Cedevita čak dva puta - 2011/2012 i prošle sezone.

Nemanja Gordić, plejmejker Cedevite, tvrdi da je zagrebački klub već napravio odličan posao ove sezone.

“Pre svega, svima nam je vema drago što smo obezbedili mesto u Evroligi i sledeće sezone. To je bio cilj i ostvarili smo ga. Zaista, veliki je to uspeh ako se zna kakav je kvalitet svih timova koji su vodili borbu za ta dva mesta u Evroligi”, rekao je za “Sport” Gordić.

Cedevita je u polufinalu savladala Budućnost tek u petom meču, dok je Zvezda bila bolja od Partizana (3:1).

Gordić priznaje da njegov tim očekuje teška borba protiv odlične ekipe.

“Crvena zvezda ima sjajnu sezonu. Svi rezultati koji su ostvarili u ABA ligi i Evroligi to i pokazuju. Na ruku im ide i to što su sigurno odmorniji od nas. Mi smo iz aviona i autobusa praktično odmah krenuli put Beograda. Drugo, Zvezda ima odličan sastav. Nisu crveno-beli samo Boban Marjanović. Daleko od toga. Spoljna linija im je sjajna, a rezultati i igre protiv Partizana u polufinalnoj seriji su pokazali da su nesumnjivi favoriti i u finalnoj seriji”, iskren je organizator igre Cedevite.

Gordić, koji za razliku od Cedevite i Zvezde zna kako je osvojiti šampionski prsten ABA lige, jer je to učinio sa Partizanom 2013. kada su u finalu savladali crveno-bele, tvrdi da što je klub sa Malog Kalemegdana ove godine bio bolji dva puta ne mora ništa da znači.

“To što je bilo 2:0 za njih u ligaškom delu sezone ne znači ništa. Pa i mi smo imali 2:0 protiv Budućnosti u ligaškom delu, pa smo gubili 0:2 u polufinalnoj seriji i morali smo da igramo peti meč da bismo obezbedili mesto u finalu. Ono što je sigurno je da ćemo se boriti do kraja. Vrlo dobro znam kako je igrati u Beogradu kada je Zvezda domaćin, ali učinićemo sve da ostvarimo što bolji rezultat u prvim mečevima”, dodao je Gordić.

Finalna serija ABA lige nastavlja se u nedelju, novim mečom u Pioniru, a zatim su zakazana dva duela u Zagrebu, 29. i 30. aprila, dok je termin rezervisan za “majstoricu”, ako je uopšte bude - 2. maj, opet u Beogradu.

Komentari / 0

Ostavite komentar