Партизан: Смијешно је да се ми бојимо ''њихових тунела''!

"Уосталом, ако неко прети да 20 минута игра агресивно против Партизана, то није довољно да се победи Партизан", каже тренер црно-белих Милинковић.

Фудбал 24.04.2015 | 21:00
Партизан: Смијешно је да се ми бојимо ''њихових тунела''!

"Бити или не бити"?

Па, није баш... Бар не за фудбалере Партизана.

Тренер црно-белих Зоран Милинковић рекао је да би победа у 148. "вечитом дербију" против Црвене звезде приближила црно-беле титули, али да ништа не би било дефинитивно решено.

"Добро смо расположени и једва чекамо утакмицу. Пуно би нам значила победа, али после тога има још шест утакмица, ништа мање важних. Није Хамлетовско "бити или не бити", али до краја има још 21 бод и незахвално је било шта прогнозирати. Ипак, верујем да имамо снаге и знања да изнесемо трку до краја", изјавио је Милинковић на конференцији за медије на стадиону Партизана.
"Очекујем од играча да изјаграју 90 минута и да остваримо резултат који ће нам дати доста задовољства. Свесни смо квалитета противника и са те стране постоји поштовање, али важније је да Црвеној звезди испарирамо на прави начин и наметнемо наш стил игре. Знамо шта нам је обавеза и како Партизан мора да игра и да се понашана на терену", додао је.

Звезда је претила агресиваном игром?

"Бесмислено је претити Партизану. Од тога заиста нема ништа, јер имамо фудбалере који поседују искуство дербија и спремни смо да понесу одговорност. уколико је сценарио ривала да крене агресивно са доста дуела онда је наше да на то одговоримо", рекао је дебитант у дербијима на месту тренера и додао:

"Чујем како нам прете њиховим тунелом на стадиону, али то Партизан не ради. Мислимо само на нашу игру, а да ли неко прети тунелом или притиском на терену, пресингом, то нас не интересује. Уосталом, ако неко прети да 20 минута игра агресивно против Партизана, то није довољно да се победи Партизан".

У Црвеној звезди нису равнодушно прихватили изјаве Бандаловског и Нинковића да не познају играче из њиховог табора?

"Наши играчи су лепо васпитани момци и мислим да су те изјаве у шаљивом тону. Можда Бандаловски не познаје, јер је странац и не чита наше новине, па можда нема представу, али ћемо их свакако упонати на данашњем састанку".

На пољу мотивације, помогао је и Мореира?

"Лепа је порука то што је рекао да треба да играмо утакмицу као финале. Ми ћемо са наше стране учинити све да тако и буде. А што се тима тиче имамо неколико варијанти и нема потребе да данас пред утакмицу".

Искусни првотимац црно-белих Никола Дринчић, стрелац из "слободњака" у последња два дербија рекао је да се нада победи.

"Сваки нови дерби је нова прича. Очекујем добру утакмицу и надам се позитивном резултату. Волео бих да добијемо, али не питамо се само ми, очекујемо пуно игре "један на један" јер тако играју екипе које води Лалатовић", поручио је Дринчић.

"Било би нам лакше да паркирају аутобус, али познајући тренера Лалатовића и начин на који је играо против Партизана неке утакмице из претходне сезоне то неће бити случај".

Партизан?

"Нашу игру свакако нећемо мењати, а и ако изгубимо рецимо 1:2 остаће шест кола до краја и нико не може да гарантује да ћемо или ми или они добити све утакмице до краја првенства".

Како коментаришете то што за Партизан није досуђен пенал у дербију 20 година?

"Већ имамо тројицу извођача једанаестераца. Зна се ко то изводи. Ја нисам међу њима, али ако буде потребе шутираћу".

Да ли странци у вашим редовима осећају шта значи дерби?

"По реакцијама се види да им је стало и да осећају, посебно то важи за Бандаловског".

Дерби дуел 24. кола Суперлиге између Црвене звезде и Партизана игра се сутра од 18 сати на стадиону Рајко Митић.

Коментари / 0

Оставите коментар