Partizan: Smiješno je da se mi bojimo ''njihovih tunela''!

"Uostalom, ako neko preti da 20 minuta igra agresivno protiv Partizana, to nije dovoljno da se pobedi Partizan", kaže trener crno-belih Milinković.

Fudbal 24.04.2015 | 21:00
Partizan: Smiješno je da se mi bojimo ''njihovih tunela''!

"Biti ili ne biti"?

Pa, nije baš... Bar ne za fudbalere Partizana.

Trener crno-belih Zoran Milinković rekao je da bi pobeda u 148. "večitom derbiju" protiv Crvene zvezde približila crno-bele tituli, ali da ništa ne bi bilo definitivno rešeno.

"Dobro smo raspoloženi i jedva čekamo utakmicu. Puno bi nam značila pobeda, ali posle toga ima još šest utakmica, ništa manje važnih. Nije Hamletovsko "biti ili ne biti", ali do kraja ima još 21 bod i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ipak, verujem da imamo snage i znanja da iznesemo trku do kraja", izjavio je Milinković na konferenciji za medije na stadionu Partizana.
"Očekujem od igrača da izjagraju 90 minuta i da ostvarimo rezultat koji će nam dati dosta zadovoljstva. Svesni smo kvaliteta protivnika i sa te strane postoji poštovanje, ali važnije je da Crvenoj zvezdi ispariramo na pravi način i nametnemo naš stil igre. Znamo šta nam je obaveza i kako Partizan mora da igra i da se ponašana na terenu", dodao je.

Zvezda je pretila agresivanom igrom?

"Besmisleno je pretiti Partizanu. Od toga zaista nema ništa, jer imamo fudbalere koji poseduju iskustvo derbija i spremni smo da ponesu odgovornost. ukoliko je scenario rivala da krene agresivno sa dosta duela onda je naše da na to odgovorimo", rekao je debitant u derbijima na mestu trenera i dodao:

"Čujem kako nam prete njihovim tunelom na stadionu, ali to Partizan ne radi. Mislimo samo na našu igru, a da li neko preti tunelom ili pritiskom na terenu, presingom, to nas ne interesuje. Uostalom, ako neko preti da 20 minuta igra agresivno protiv Partizana, to nije dovoljno da se pobedi Partizan".

U Crvenoj zvezdi nisu ravnodušno prihvatili izjave Bandalovskog i Ninkovića da ne poznaju igrače iz njihovog tabora?

"Naši igrači su lepo vaspitani momci i mislim da su te izjave u šaljivom tonu. Možda Bandalovski ne poznaje, jer je stranac i ne čita naše novine, pa možda nema predstavu, ali ćemo ih svakako uponati na današnjem sastanku".

Na polju motivacije, pomogao je i Moreira?

"Lepa je poruka to što je rekao da treba da igramo utakmicu kao finale. Mi ćemo sa naše strane učiniti sve da tako i bude. A što se tima tiče imamo nekoliko varijanti i nema potrebe da danas pred utakmicu".

Iskusni prvotimac crno-belih Nikola Drinčić, strelac iz "slobodnjaka" u poslednja dva derbija rekao je da se nada pobedi.

"Svaki novi derbi je nova priča. Očekujem dobru utakmicu i nadam se pozitivnom rezultatu. Voleo bih da dobijemo, ali ne pitamo se samo mi, očekujemo puno igre "jedan na jedan" jer tako igraju ekipe koje vodi Lalatović", poručio je Drinčić.

"Bilo bi nam lakše da parkiraju autobus, ali poznajući trenera Lalatovića i način na koji je igrao protiv Partizana neke utakmice iz prethodne sezone to neće biti slučaj".

Partizan?

"Našu igru svakako nećemo menjati, a i ako izgubimo recimo 1:2 ostaće šest kola do kraja i niko ne može da garantuje da ćemo ili mi ili oni dobiti sve utakmice do kraja prvenstva".

Kako komentarišete to što za Partizan nije dosuđen penal u derbiju 20 godina?

"Već imamo trojicu izvođača jedanaesteraca. Zna se ko to izvodi. Ja nisam među njima, ali ako bude potrebe šutiraću".

Da li stranci u vašim redovima osećaju šta znači derbi?

"Po reakcijama se vidi da im je stalo i da osećaju, posebno to važi za Bandalovskog".

Derbi duel 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

Komentari / 0

Ostavite komentar