Дерби: Дрина о ''слободњацима'', Катаи о Бандаловском!

Почело је, иако је почетак утакмице заказан за суботу у 18 часова.

Фудбал 24.04.2015 | 18:00
Дерби: Дрина о ''слободњацима'', Катаи о Бандаловском!

Почиње у суботу у 18 часова, на Стадиону "Рајко Митић", али...

Практично је почео!

Само прелиставање и "бацање ока" на наслове у београдској штампи недвосмислено упућује на то да се у престоници већ игра утакмица између Црвене звезде и Партизана. Црвено и црно-бели не мањкају оптимизма, рекло би се, а јачи у изјавама од осталих су Александар Катаи и Никола Дринчић.

Катаи је, најављујући дуел са Иваном Бандаловским, за "Наше новине" рекао:

"Овог пролећа стандардно играм и, као и цео тим, темпирао сам форму за дерби. За дерби се живи, зна се да је то посебна утакмица. Играч који не одигра 'вечити дерби' у каријери, не зна шта је пропустио. Верујем да ћемо освојити три бода и да ћемо закувати првенство. Свесни смо да морамо да нападнемо, да нам један бод практично не значи ништа", рекао је Катаи и додао:

"Чујем да Бандаловски каже да не зна ниједног мог саиграча. Дерби ће зато бити лепа прилика да нас упозна. Није искључено да ћемо имати директне дуеле. Ако будем играо по левој страни, сазнаће ко сам", поручио је Катаи.

"У последне време играм иза Луке Јовића, као офанзивни везни, али није искључено да добијем затак по боку. Што се мене тиче, знам скоро све играче Партизана. Упознат сам са њиховим квалитетима и сигурно их нећу подценити", истакао је играч који би ускоро требало да сазна остаје ли или не.

"Волео бих да останем, не размишљам о томе шта ће бити на лето. Можда постоји опција и да Звезда проба да продужи позајмицу. Ако и одем из Звезде, памтићу игре на 'Маракани' као најважније у каријери".

У комшилуку... Слични тонови. Пуни самопоуздања, не без покрића...

Јер, Никола Дринчић донео је Партизану две победе у последња два дуела бомбама из слободних удараца. Пре годину дана пробушио је мрежу Бобана Бајковића, јесенас Предрага Рајковића.

"Све зависи од тога како се у тренутку осећам и какву снагу имам у мишићима. У последње време ми прекиди не иду, предходних дана сам много радио на томе. Одиграо сам два дербија и постигао два гола. Више бих то приписао срећи, Бог ме је погледао", рекао је Дринчић.

"Да, испоставило се да су ми Звезда и Рад муштерије, да против њих редовно тресем мреже. Било би супер да поново погодим, али најважнија је победа, ко год да буде стрелац", подвукао је Дринчић у разговору за "Вечерње новости".

О победнику...

"Дерби узима онај ко први узме лопту, фаул, корнер, скок... Онај ко преузме доминацију, наметне ауторитет од првог минута".

Субота, 18!

Коментари / 0

Оставите коментар