Derbi: Drina o ''slobodnjacima'', Katai o Bandalovskom!

Počelo je, iako je početak utakmice zakazan za subotu u 18 časova.

Fudbal 24.04.2015 | 18:00
Derbi: Drina o ''slobodnjacima'', Katai o Bandalovskom!

Počinje u subotu u 18 časova, na Stadionu "Rajko Mitić", ali...

Praktično je počeo!

Samo prelistavanje i "bacanje oka" na naslove u beogradskoj štampi nedvosmisleno upućuje na to da se u prestonici već igra utakmica između Crvene zvezde i Partizana. Crveno i crno-beli ne manjkaju optimizma, reklo bi se, a jači u izjavama od ostalih su Aleksandar Katai i Nikola Drinčić.

Katai je, najavljujući duel sa Ivanom Bandalovskim, za "Naše novine" rekao:

"Ovog proleća standardno igram i, kao i ceo tim, tempirao sam formu za derbi. Za derbi se živi, zna se da je to posebna utakmica. Igrač koji ne odigra 'večiti derbi' u karijeri, ne zna šta je propustio. Verujem da ćemo osvojiti tri boda i da ćemo zakuvati prvenstvo. Svesni smo da moramo da napadnemo, da nam jedan bod praktično ne znači ništa", rekao je Katai i dodao:

"Čujem da Bandalovski kaže da ne zna nijednog mog saigrača. Derbi će zato biti lepa prilika da nas upozna. Nije isključeno da ćemo imati direktne duele. Ako budem igrao po levoj strani, saznaće ko sam", poručio je Katai.

"U posledne vreme igram iza Luke Jovića, kao ofanzivni vezni, ali nije isključeno da dobijem zatak po boku. Što se mene tiče, znam skoro sve igrače Partizana. Upoznat sam sa njihovim kvalitetima i sigurno ih neću podceniti", istakao je igrač koji bi uskoro trebalo da sazna ostaje li ili ne.

"Voleo bih da ostanem, ne razmišljam o tome šta će biti na leto. Možda postoji opcija i da Zvezda proba da produži pozajmicu. Ako i odem iz Zvezde, pamtiću igre na 'Marakani' kao najvažnije u karijeri".

U komšiluku... Slični tonovi. Puni samopouzdanja, ne bez pokrića...

Jer, Nikola Drinčić doneo je Partizanu dve pobede u poslednja dva duela bombama iz slobodnih udaraca. Pre godinu dana probušio je mrežu Bobana Bajkovića, jesenas Predraga Rajkovića.

"Sve zavisi od toga kako se u trenutku osećam i kakvu snagu imam u mišićima. U poslednje vreme mi prekidi ne idu, predhodnih dana sam mnogo radio na tome. Odigrao sam dva derbija i postigao dva gola. Više bih to pripisao sreći, Bog me je pogledao", rekao je Drinčić.

"Da, ispostavilo se da su mi Zvezda i Rad mušterije, da protiv njih redovno tresem mreže. Bilo bi super da ponovo pogodim, ali najvažnija je pobeda, ko god da bude strelac", podvukao je Drinčić u razgovoru za "Večernje novosti".

O pobedniku...

"Derbi uzima onaj ko prvi uzme loptu, faul, korner, skok... Onaj ko preuzme dominaciju, nametne autoritet od prvog minuta".

Subota, 18!

Komentari / 0

Ostavite komentar