Декан закључао факултет у Сарајеву!

Испред Пегаошког факултета у Сарајеву данас се одиграла права драма пошто декан овога факултета инспекторима Кантоналне управе за инспекцијске послове није дозволио да изврше инспекцијски надзор у овој установи.

Босна и Херцеговина 24.04.2015 | 12:32
Декан закључао факултет у Сарајеву!

Извјесно вријеме, главни улаз у зграду је био закључан па тако и приликом доласка екипе Клиx-а којој није дозвољен улазак у установу.

Два инспектора Кантоналне управе за инспекцијске послове који су чекали полицију испред зграде нису жељели говорити о томе зашто им се не омогућава рад.

Но, према информацијама до којих је дошла екипа Клиxа , инспектори су јутрос око 10:30 сати дошли на факултет како би на основу пријаве о нерегуларностима у пословању овога факултета извршили инспекцијски надзор.

Претходно, свој долазак су уредно најавили.

По доласку, инспектори су дочекани у секретаријату факултета, гдје им је речено како за извршење надзора требају сачекати декана факултета Узеира Бавчића.

Инспектори су сачекали долазак декана који је стигао пола сата касније. Упознали су га са налогом о надзору који требају извршити, али декан им је рекао како неће дозволити њихов рад.

Један од инспектора је упозорио Бавчића да је дужан да им омогући обављање контроле, но декан је био одрјешит и казао је како инспекцијски надзор неће дозволити.

Како сазнајемо, у једном тренутку декан је казао како ће дозволити једном од инспектора да изврши увид у рад факултета. Но, с обзиром на то да се ради о инспекцијском тиму, инспектори су инсистирали на томе да надзор требају обавити заједно.

Декан то ипак није желио дозволити па су инспектори узели своје ствари, напустили зграду и позвали полицију.

По доласку, двојица припадника МУП-а КС су покушала ући у зграду, односно омогућити рад инспекторима, но на самим вратима им је речено како је декан одлучан да не дозволи рад инспекторима.

"Декан је казао да вам пренесемо да је у питању аутономија Универзитета у Сарајеву", казали су радници факултета полицији.

Након ових ријечи, полицајци су направили записник о догађају те су узели изјаве од инспектора.

Екипа Клиxа обратила се особљу факултета тражећи изјаву од декана, но речено нам је како декан поштује законске процедуре према којима о овом случају нема право говорити све до окончања поступка.

Инспектори су пак казали како ће се вратити и како ће поново тражити асистенцију полиције како би урадили свој посао.

Подсјећамо, кантонални инспектор за високо образовање провео је инспекцијски поступак на Педагошком факултету Универзитета у Сарајеву, гдје је установљено да избор новог декана није проведен у складу са законским и статутарним процедурама које регулишу овај поступак.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Снага Народа

24.04.2015 13:24

Ако је и од декана Педагоског факултета , ово је превисе "педагоски". Каква је дрзава, такав је и Педагоски фактет, односно његов декан. Медјутим, за конацну оцјену слуцаја, треба увијек цути и другу страну.

ОДГОВОРИТЕ