СРС: Осудити геноцид над Јерменима

Српска радикална странка /СРС/ позвала је актуелну скупштинску већину у Србији да донесе резолуцију којом ће осудити геноцид Турске над хришћанским јерменским народом и на тај начин покаже саосјећање са жртвама геноцида какав је преживио и "српски народ у усташкој Хрватској почетком Другог свјетског рата".

Србија 24.04.2015 | 10:19
СРС: Осудити геноцид над Јерменима

Из СРС подсјећају да је посланичка група ове странке још у априлу 2010. године поднијела Скупштини Србије приједлог резолуције о осуди геноцида над Јерменима.

"Тадашња скупштинска већина окупљена око Демократске странке Бориса Тадића одбила је да уопште расправља о том приједлогу. Геноцид над Јерменима осудили су парламенти многих држава, али не и Скупштина Србије", наводи се у саопштењу СРС.

У Отоманском царству у периоду од 1915. до 1918. године убијено је око милион и по Јермена.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Требиње

25.04.2015 14:14

Тако је свака част СРС на овом приједлогу. Међутим поставља се питање да ли скупштинска већина окупљена око СНС хоће или неће да подржи ову Декларацију што директно зависи од Вучића.Бахати Ердоган не бира ни мјесто ни начин да подржава Бошњаке, а истовремено да вербално ошамари Србе.За њега је у Сребреници учињен геноцид над Бошњацима, а у Јерменији гдје су његови преци буквално истријебили милион и петстотина хиљада људи, није геноцид. Е мало морген Ердогане, па одмах повуци као у Аустрији свога амбасадора, а дали би ми теби и приде Обрена Петровића.А то би требао да уради и Додо у НСРС, јер му исти у договору са Сарајевом нису дозволили прелет над Турском.То ти је мој Додо крајњи домет ироније шта су ти урадили, у Сребреницу на поклоњење можеш, али у Јерменију гдје су побијени православни хришћани не можеш.

ОДГОВОРИТЕ