SRS: Osuditi genocid nad Jermenima

Srpska radikalna stranka /SRS/ pozvala je aktuelnu skupštinsku većinu u Srbiji da donese rezoluciju kojom će osuditi genocid Turske nad hrišćanskim jermenskim narodom i na taj način pokaže saosjećanje sa žrtvama genocida kakav je preživio i "srpski narod u ustaškoj Hrvatskoj početkom Drugog svjetskog rata".

Srbija 24.04.2015 | 10:19
SRS: Osuditi genocid nad Jermenima

Iz SRS podsjećaju da je poslanička grupa ove stranke još u aprilu 2010. godine podnijela Skupštini Srbije prijedlog rezolucije o osudi genocida nad Jermenima.

"Tadašnja skupštinska većina okupljena oko Demokratske stranke Borisa Tadića odbila je da uopšte raspravlja o tom prijedlogu. Genocid nad Jermenima osudili su parlamenti mnogih država, ali ne i Skupština Srbije", navodi se u saopštenju SRS.

U Otomanskom carstvu u periodu od 1915. do 1918. godine ubijeno je oko milion i po Jermena.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Требиње

25.04.2015 14:14

Тако је свака част СРС на овом приједлогу. Међутим поставља се питање да ли скупштинска већина окупљена око СНС хоће или неће да подржи ову Декларацију што директно зависи од Вучића.Бахати Ердоган не бира ни мјесто ни начин да подржава Бошњаке, а истовремено да вербално ошамари Србе.За њега је у Сребреници учињен геноцид над Бошњацима, а у Јерменији гдје су његови преци буквално истријебили милион и петстотина хиљада људи, није геноцид. Е мало морген Ердогане, па одмах повуци као у Аустрији свога амбасадора, а дали би ми теби и приде Обрена Петровића.А то би требао да уради и Додо у НСРС, јер му исти у договору са Сарајевом нису дозволили прелет над Турском.То ти је мој Додо крајњи домет ироније шта су ти урадили, у Сребреницу на поклоњење можеш, али у Јерменију гдје су побијени православни хришћани не можеш.

ODGOVORITE