Синдикат подржава требињске медицинаре

Предсједник Синдиката здравства и социјалне заштите Републике Српске Миленко Гранулић подржао је раднике требињског Дома здравља, који су прије неколико дана одржали штрајк упозорења због кашњења плата и неуплаћених доприноса за 31 плату.

Република Српска 23.04.2015 | 20:06
Синдикат подржава требињске медицинаре

Гранулић је након састанка са предстваницима незадовољних радника требињског Дома здравља и руководства, поздравио то што су се заједнички укључили у рјешавање проблема, али и упозорио на тешку ситуацију у скоро свим здравственим установама у Херцеговини.

“Оно што смо добили данас је информација да је дуг око 5 милиона марака, с тим да има око 3 и 700 дуга за доприносе. Међутим, велики је проблем не само Дома здравља у Требињу, него иначе здравствених установа, питање камата које су накалемљне на тај износ, тако да је овдје само камата преко пола милиона марака. Оно што ћемо инсистирати у наредном период од власти РС да се те камате морају отписати”, каже Гранулић.

Договор између радника и руководства Дома здравља Требиње је постигнут, а још увијек се чекају Министарствао здравља и социјалне заштите и Фонда здравственог осигурања да се укључе у рјешавање проблема.

Наредне седмице радници Дома здравља састаће се и са градоначелником Славком Вучуревићем.

(БН ТВ)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

само прица

23.04.2015 18:29

Ја не знам ко висе подрзава овог Гранулица. Цовјек је на целу синдиката 14 година, а здравстени радници су у све тезој ситуацији. Појави се у медијима само кад неко ступи у страјк, а до тад је у мисијој рупи. Гранулицу, требао си давно инсистирати да се камате отпису, сад је вец касно јер су здравствене установе усле у поступак закљуцивања репрограма за по основу дуговања за доприносе и мораце платити и те камате. Упитна је и твоја репрезантаивност. Јасно је да такав (никакав) одговарас људима на власти. Да си ти прави представник и заститник права радника одавно би сви радници у здравству били на улици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мед. брат

23.04.2015 20:46

Вама је јос и добро, како је нама у Фоци, ја радим по 8 сати, тако годинама, а плацен по 4 сата и без уплаценог радног стаза. У нас су сви синдикалци Гранулици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

24.04.2015 22:48

ПА ТАЈ ГРАНУЛИЋ НЕМА РЕПРЕЗЕНТАТИВНОСТ ЈОШ ОД ФОРМИРАЊА УНИЈЕ СИНДИКАТА РАДНИКА У ЗДРАВСТВУ... КОЛИКО ЈЕ ПОЗНАТО УНИЈА ЈЕ ПРОТИВ ВЛАДЕ ПОКРЕНУЛА УПРАВНИ СПОР ЗБОГ ТОГА ШТО МИНИСТАР БОГДАНИЋ ЧУВА СВОГ ГРАНУЛИЋА, А ДЈОКИЋ ЈЕ КАО МИНИСТАР РАДА ДОБИО И КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ОГРАНИЧАВАЊА РАДА СИНДИКАТА И ТО НА ДАН ДОСТОЈАНСТВА РАДА И УШАО У ИСТОРИЈУ ЈЕР ЈЕ СВОЈИМ НЕЗАКОНИТИМ АКТОМ ЗАШТИТИО ГРАНУЛИЋА... КОЈИ ЈЕ ОН "СИНДИКАЛАЦ" ГОВОРИ И ПОДАТАК ДА ЦЕ МЕДЈУНАРОДНА ОРГАНИЗАЦИЈА СИНДИКАТА ЈАВНИХ СЛУЖБИ РАЗМАТРАТИ ПРИЈАВУ ПРОТИВ ЊЕГА...

ОДГОВОРИТЕ