Sindikat podržava trebinjske medicinare

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić podržao je radnike trebinjskog Doma zdravlja, koji su prije nekoliko dana održali štrajk upozorenja zbog kašnjenja plata i neuplaćenih doprinosa za 31 platu.

Republika Srpska 23.04.2015 | 20:06
Sindikat podržava trebinjske medicinare

Granulić je nakon sastanka sa predstvanicima nezadovoljnih radnika trebinjskog Doma zdravlja i rukovodstva, pozdravio to što su se zajednički uključili u rješavanje problema, ali i upozorio na tešku situaciju u skoro svim zdravstvenim ustanovama u Hercegovini.

“Ono što smo dobili danas je informacija da je dug oko 5 miliona maraka, s tim da ima oko 3 i 700 duga za doprinose. Međutim, veliki je problem ne samo Doma zdravlja u Trebinju, nego inače zdravstvenih ustanova, pitanje kamata koje su nakalemljne na taj iznos, tako da je ovdje samo kamata preko pola miliona maraka. Ono što ćemo insistirati u narednom period od vlasti RS da se te kamate moraju otpisati”, kaže Granulić.

Dogovor između radnika i rukovodstva Doma zdravlja Trebinje je postignut, a još uvijek se čekaju Ministarstvao zdravlja i socijalne zaštite i Fonda zdravstvenog osiguranja da se uključe u rješavanje problema.

Naredne sedmice radnici Doma zdravlja sastaće se i sa gradonačelnikom Slavkom Vučurevićem.

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

samo prica

23.04.2015 18:29

Ja ne znam ko vise podrzava ovog Granulica. Covjek je na celu sindikata 14 godina, a zdravsteni radnici su u sve tezoj situaciji. Pojavi se u medijima samo kad neko stupi u strajk, a do tad je u misijoj rupi. Granulicu, trebao si davno insistirati da se kamate otpisu, sad je vec kasno jer su zdravstvene ustanove usle u postupak zakljucivanja reprograma za po osnovu dugovanja za doprinose i morace platiti i te kamate. Upitna je i tvoja reprezantaivnost. Jasno je da takav (nikakav) odgovaras ljudima na vlasti. Da si ti pravi predstavnik i zastitnik prava radnika odavno bi svi radnici u zdravstvu bili na ulici.

ODGOVORITE
Name

med. brat

23.04.2015 20:46

Vama je jos i dobro, kako je nama u Foci, ja radim po 8 sati, tako godinama, a placen po 4 sata i bez uplacenog radnog staza. U nas su svi sindikalci Granulici.

ODGOVORITE
Name

GASTARBAJTER

24.04.2015 22:48

PA TAJ GRANULIĆ NEMA REPREZENTATIVNOST JOŠ OD FORMIRANJA UNIJE SINDIKATA RADNIKA U ZDRAVSTVU... KOLIKO JE POZNATO UNIJA JE PROTIV VLADE POKRENULA UPRAVNI SPOR ZBOG TOGA ŠTO MINISTAR BOGDANIĆ ČUVA SVOG GRANULIĆA, A DJOKIĆ JE KAO MINISTAR RADA DOBIO I KRIVIČNU PRIJAVU ZBOG OGRANIČAVANJA RADA SINDIKATA I TO NA DAN DOSTOJANSTVA RADA I UŠAO U ISTORIJU JER JE SVOJIM NEZAKONITIM AKTOM ZAŠTITIO GRANULIĆA... KOJI JE ON "SINDIKALAC" GOVORI I PODATAK DA CE MEDJUNARODNA ORGANIZACIJA SINDIKATA JAVNIH SLUŽBI RAZMATRATI PRIJAVU PROTIV NJEGA...

ODGOVORITE