ПСВ исписује историју!

Следећег лета завршава се Филипсова прича дуга 34 године! Клуб из Ајндховена ће од лета 2016, први пут после скоро три и по деценије на дресу носити нешто што није чувени знак компаније Филипс

Фудбал 24.04.2015 | 12:20
ПСВ исписује историју!

Те 1982. године Италија је постала првак света у фудбалу, Аргентина и Енглеска су заратиле око Фокландских Острва, Мајк Џексон објавио је легендарни албум Трилер, а славни холандски клуб ПСВ Ајндховен први пут је на дрес ставио рекламу компаније Филипс. То спонзорство, најдуже у историји фудбала, трајаће до лета следећег године, када ће се дефинитивно име неке друге компаније наћи на дресу ПСВ-а.

ПСВ и Филипс су уско повезани, а разлог је једноставан, 31. јануара 1913. године основала га је компанија Филипс са седиштем у Ајнхдовену за своје запослене. Скраћеница ПСВ (Пхилипс Спорт Веренигинг) у преводу значи Филипсова спортска унија.

Нови шампион Холандија саопштио је да ће Филипс и даље имати велику улогу у пословању клубу, а још није објављено ко ће бити нови спонзор.

Према информацијама холандских медија, Филипс годишње на рачун ПСВ-а уплаћује између пет и седам милиона евра. Ипак, по свему судећи та сума ће у будућности бити смањена на четири милиона евра.

Клуб из Ајндховена такође тражи и новог спонзора за део на леђима дреса, пошто на лето остаје без компаније Фрео која је годишње плаћала 1.400.000 евра.

Прекид овог спонзорства неће утицати на друге аранжмане компаније и клуба, па ће стадион у Ајнхдовену и даље носити име Филипс.

Иначе, клуб из Ајнхдовена, према званичним информацијама, годишње од спонзора добија око 18.000.000 евра, а то је озбиљна сума чак и за већину клубова из јачих лига него што је холандска.

ПСВ је до сада освојио 22 титуле првака Холандије, једном је био првак Европе, девет пута освајач купа, а по једном Купа УЕФА и европског суперкупа.

Коментари / 0

Оставите коментар