PSV ispisuje istoriju!

Sledećeg leta završava se Filipsova priča duga 34 godine! Klub iz Ajndhovena će od leta 2016, prvi put posle skoro tri i po decenije na dresu nositi nešto što nije čuveni znak kompanije Filips

Fudbal 24.04.2015 | 12:20
PSV ispisuje istoriju!

Te 1982. godine Italija je postala prvak sveta u fudbalu, Argentina i Engleska su zaratile oko Foklandskih Ostrva, Majk Džekson objavio je legendarni album Triler, a slavni holandski klub PSV Ajndhoven prvi put je na dres stavio reklamu kompanije Filips. To sponzorstvo, najduže u istoriji fudbala, trajaće do leta sledećeg godine, kada će se definitivno ime neke druge kompanije naći na dresu PSV-a.

PSV i Filips su usko povezani, a razlog je jednostavan, 31. januara 1913. godine osnovala ga je kompanija Filips sa sedištem u Ajnhdovenu za svoje zaposlene. Skraćenica PSV (Philips Sport Vereniging) u prevodu znači Filipsova sportska unija.

Novi šampion Holandija saopštio je da će Filips i dalje imati veliku ulogu u poslovanju klubu, a još nije objavljeno ko će biti novi sponzor.

Prema informacijama holandskih medija, Filips godišnje na račun PSV-a uplaćuje između pet i sedam miliona evra. Ipak, po svemu sudeći ta suma će u budućnosti biti smanjena na četiri miliona evra.

Klub iz Ajndhovena takođe traži i novog sponzora za deo na leđima dresa, pošto na leto ostaje bez kompanije Freo koja je godišnje plaćala 1.400.000 evra.

Prekid ovog sponzorstva neće uticati na druge aranžmane kompanije i kluba, pa će stadion u Ajnhdovenu i dalje nositi ime Filips.

Inače, klub iz Ajnhdovena, prema zvaničnim informacijama, godišnje od sponzora dobija oko 18.000.000 evra, a to je ozbiljna suma čak i za većinu klubova iz jačih liga nego što je holandska.

PSV je do sada osvojio 22 titule prvaka Holandije, jednom je bio prvak Evrope, devet puta osvajač kupa, a po jednom Kupa UEFA i evropskog superkupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar