ЛШ: Докле више Шпанци, Бајерн и ''још неко''?!

Последњих пет-шест сезона у завршници Лиге шампиона "врте" се углавном иста имена.

Фудбал 23.04.2015 | 17:40
ЛШ: Докле више Шпанци, Бајерн и ''још неко''?!

Фактор непредвидивости готово да је потпуно нестао из Лиге шампиона, макар када је реч о клубовима који остају у најужој конкуренцији за највреднији трофеј на "старом континенту".

Пласманом Реала и Барселоне међу четири најбоље екипе актуелног циклуса, Шпанија је постала прва земља са двоје полуфиналиста у пет узастопних сезона!

У четири од тих пет сезона, то су били управо Реал и Барселона, једино је прошле године "ускочио" Атлетико Мадрид и то тако што је у четвртфиналу елиминисао Каталонце (1:1, 1:0).

Бајерн је, такође, изградио империју за свако поштовање.

Откако их је Барселона "испрашила" у четвртфиналу 2009. године (4:0, 1:1), Баварци су пет од могућих шест пута стигли до полуфинала, три пута су били финалисти и једном освајачи Лиге шампиона (2013).

У круг полуфиналиста током последњих пет сезона успевали су да се пробију још Челси два пута, а Борусија Дортмунд, Манчестер јунајтед и Шалке по једном. Дакле, само Шпанија, Немачка и Енглеска.

Када је 20. марта жребом у Ниону одлучено да један од четвртфиналних парова чине Јувентус и Монако, знало се да ће први пут од сезоне 2009/10 у полуфиналу играти италијански или француски тим.

Ни једних ни других није било откако је Интер под вођством Жозеа Муриња постао првак Европе, а Лион остао без финала поразима од Бајерна (0:3, 0:1).

Елитном такмичењу очито је потребно мало "свеже крви", али у оваквој економској реалности, питање је одакле би она могла да стигне.

Коментари / 0

Оставите коментар