LŠ: Dokle više Španci, Bajern i ''još neko''?!

Poslednjih pet-šest sezona u završnici Lige šampiona "vrte" se uglavnom ista imena.

Fudbal 23.04.2015 | 17:40
LŠ: Dokle više Španci, Bajern i ''još neko''?!

Faktor nepredvidivosti gotovo da je potpuno nestao iz Lige šampiona, makar kada je reč o klubovima koji ostaju u najužoj konkurenciji za najvredniji trofej na "starom kontinentu".

Plasmanom Reala i Barselone među četiri najbolje ekipe aktuelnog ciklusa, Španija je postala prva zemlja sa dvoje polufinalista u pet uzastopnih sezona!

U četiri od tih pet sezona, to su bili upravo Real i Barselona, jedino je prošle godine "uskočio" Atletiko Madrid i to tako što je u četvrtfinalu eliminisao Katalonce (1:1, 1:0).

Bajern je, takođe, izgradio imperiju za svako poštovanje.

Otkako ih je Barselona "isprašila" u četvrtfinalu 2009. godine (4:0, 1:1), Bavarci su pet od mogućih šest puta stigli do polufinala, tri puta su bili finalisti i jednom osvajači Lige šampiona (2013).

U krug polufinalista tokom poslednjih pet sezona uspevali su da se probiju još Čelsi dva puta, a Borusija Dortmund, Mančester junajted i Šalke po jednom. Dakle, samo Španija, Nemačka i Engleska.

Kada je 20. marta žrebom u Nionu odlučeno da jedan od četvrtfinalnih parova čine Juventus i Monako, znalo se da će prvi put od sezone 2009/10 u polufinalu igrati italijanski ili francuski tim.

Ni jednih ni drugih nije bilo otkako je Inter pod vođstvom Žozea Murinja postao prvak Evrope, a Lion ostao bez finala porazima od Bajerna (0:3, 0:1).

Elitnom takmičenju očito je potrebno malo "sveže krvi", ali u ovakvoj ekonomskoj realnosti, pitanje je odakle bi ona mogla da stigne.

Komentari / 0

Ostavite komentar