ЛШ: Чему да се надају полуфиналисти?!

Када је у питању историја полуфиналних дуела екипа које су ове сезоне догурале до ове фазе (рачунајући од настанка Лиге шампиона, нови формат) највише пласмана међу четири најбоља тима имају шпански тимови, али...

Фудбал 24.04.2015 | 11:40
ЛШ: Чему да се надају полуфиналисти?!

Улазимо у саму завршницу Лиге шампиона! До Берлина и великог финала (6. јун) преостала су да се одиграју још само четири меча у полуфиналу. Бајерн, Реал, Барселона и Јувентус наћи ће се у жребу у петак од 12 сати у Ниону, када ће бити познато и ко ће укрстити копља на путу до немачке престонице.

Термини су одавно познати, прве утакмице на програму су 5. и 6. маја, а реванши 12. и 13. истог месеца.

Када је у питању историја полуфиналних дуела екипа које су ове сезоне догурале до ове фазе (рачунајући од настанка Лиге шампиона, нови формат) највише пласмана међу четири најбоља тима имају Реал и Барса. Мадриђани су девет пута стигли до полуфинала, четири пута су прошли и у свим ти случајевима и дошли до титуле првака Европе. То практично значи да Реал има стопостотан учинак у финалима.

Барса има једно полуфинале више (10), такође је до финала попут највећег ривала стигла четири пута, али једном је поражена у истом - од Милана 1994. Бајерн је до ове сезоне сакупио девет полуфинала, али има највише пролаза у наредну, последњу фазу такмичења - чак пет. Од тих пет, ипак, чак три је изгубио.

Јувентус је најређе стизао међу четири - свега пет пута. Клуб из Торина је, међутим, само једном елиминисан у тој фази такмичења. У финале је дакле отишао четири пута од 1992, па опет, титуле се домогао само једном...

Коментари / 0

Оставите коментар