LŠ: Čemu da se nadaju polufinalisti?!

Kada je u pitanju istorija polufinalnih duela ekipa koje su ove sezone dogurale do ove faze (računajući od nastanka Lige šampiona, novi format) najviše plasmana među četiri najbolja tima imaju španski timovi, ali...

Fudbal 24.04.2015 | 11:40
LŠ: Čemu da se nadaju polufinalisti?!

Ulazimo u samu završnicu Lige šampiona! Do Berlina i velikog finala (6. jun) preostala su da se odigraju još samo četiri meča u polufinalu. Bajern, Real, Barselona i Juventus naći će se u žrebu u petak od 12 sati u Nionu, kada će biti poznato i ko će ukrstiti koplja na putu do nemačke prestonice.

Termini su odavno poznati, prve utakmice na programu su 5. i 6. maja, a revanši 12. i 13. istog meseca.

Kada je u pitanju istorija polufinalnih duela ekipa koje su ove sezone dogurale do ove faze (računajući od nastanka Lige šampiona, novi format) najviše plasmana među četiri najbolja tima imaju Real i Barsa. Madriđani su devet puta stigli do polufinala, četiri puta su prošli i u svim ti slučajevima i došli do titule prvaka Evrope. To praktično znači da Real ima stopostotan učinak u finalima.

Barsa ima jedno polufinale više (10), takođe je do finala poput najvećeg rivala stigla četiri puta, ali jednom je poražena u istom - od Milana 1994. Bajern je do ove sezone sakupio devet polufinala, ali ima najviše prolaza u narednu, poslednju fazu takmičenja - čak pet. Od tih pet, ipak, čak tri je izgubio.

Juventus je najređe stizao među četiri - svega pet puta. Klub iz Torina je, međutim, samo jednom eliminisan u toj fazi takmičenja. U finale je dakle otišao četiri puta od 1992, pa opet, titule se domogao samo jednom...

Komentari / 0

Ostavite komentar