Блажич о Цедевити - све најбоље!

Словенац нахвалио Загрепчане уочи финалне серије АБА лиге и позвао навијаче Црвене звезде Телеком да помогну играчима да искористе предност домаћег терена.

Кошарка 24.04.2015 | 08:40
Блажич о Цедевити - све најбоље!

Финална серија плеј-офа АБА лиге, између Црвене звезде Телеком и Цедевите почиње у суботу у 21.00.

Кошаркаши два тима прво ће се састати у Хали Пионир, а бек црвено-белих Јака Блажич позвао је навијаче да помогну свом тиму да искористи предност домаћег терена.

"Имамо предност домаћег терена коју желимо да искористимо на прави начин. Зато нам је неопходна максимална подршка навијача, јер нам је њихова енергија са трибина у исцрпљујућој серији утакмица преко потребна. Позивам их да нас бодре у што већем броју јер само заједно можемо до жељеног циља", истакао је словеначки кошаркаш за клупски сајт.
О ривалу са којим ће се борити за пехар, Блажич је имао само речи хвале.

"Када се говори о Цедевити као клубу мора се истаћи да је то један изузетан не само кошаркашки, већ спортски пројекат на овим просторима. За релативно кратко време уз велика улагања и веома добар рад успели су да направе озбиљан клуб на нивоу читавог региона и да преузму примат у Хрватској. Без сваке сумње то је убедљиво најстабилнији клуб у финансијском смислу у читавом региону, а и шире, што је заиста реткост. Предњаче и по буџету, што је за сваку похвалу", истакао је Блажич.

Један од јунака победе црвено-белих у полуфиналној серији против Партизана издвојио је и неколико појединаца загребачког тима.

"Цедевита поседује изузетно квалитетан тим, са великим бројем репрезентативаца, прави су спој младости и искуства и заслужено су се нашли у финалу. Одлично су покривени на свим позицијама и просто немају слабу тачку у тиму. Екипу предводе тројица најискуснијих играча Укић, Томас и Бараћ. О њиховим квалитетима излишно је говорити, али требало би напоменути да Укић има двогодишње НБА искуство, да је носио дресове великих европских тимова попут Барселоне и Панатинаикоса. Марко Томас био је члан Реала, а Станко Бараћ је неколико година играо у шпанској лиги, бранио је боје и Анадолу Ефеса, тако да су они били у прилици да играју много јаких и важних мечева у својим каријерама".

Уз искусне, Блажич је истакао и младе играче Цедевите.

"Миро Билан је један од најбољих центара лиге, Немања Гордић је у потпуности сазрео као организатор игре, док је Пилепић фантастичан шутер који може да погађа у серијама. Бабић игра у врхунској форми, Рамљак и Зубчић имају сјајне физичке предиспозиције, не треба заборавити ни Делаша, а Цедевита у својим редовима има и неке од најталентованијих играча Европе попут Жганеца и Араповића. Сви ови играчи које сам набројао сјајно су уклопљени у целину, а тај посао одлично је одрадио веома искусан тренер Јасмин Репеша, који зна како се освајају трофеји".

Цедевита је до финала стигла после преокрета у серији против Будућности. Подгоричани су водили 2:0 у победама, али су морали да заврше такмичење.

"Цедевита се ниједног тренутка није предавала. Направили су потпун преокрет и добили су изузетно јак тим Будућности. Тиме су показали велику ментални снагу, психолошку стабилност, што заслужује велико поштовање. Мало екипа је после губитка у плеј-оф серији успевало да се врати после 0:2, али њима је то пошло за руком што довољно говори о њиховој снази и квалитету".

Подсетио је Блажич и на овосезонске партије загребачког клуба у Евролиги.

"Победили су Макаби и то на њиховом терену, као и берлиснку Албу, такође у гостима, која је била најпријатније изненађење елитног такмичења, а савладали су и Лимож. Били су веома близу подвига у дуелу са заиста моћним тимом ЦСКА из Москве, али су изгубили буквално на једну лопту".

Коментари / 0

Оставите коментар