Blažič o Cedeviti - sve najbolje!

Slovenac nahvalio Zagrepčane uoči finalne serije ABA lige i pozvao navijače Crvene zvezde Telekom da pomognu igračima da iskoriste prednost domaćeg terena.

Košarka 24.04.2015 | 08:40
Blažič o Cedeviti - sve najbolje!

Finalna serija plej-ofa ABA lige, između Crvene zvezde Telekom i Cedevite počinje u subotu u 21.00.

Košarkaši dva tima prvo će se sastati u Hali Pionir, a bek crveno-belih Jaka Blažič pozvao je navijače da pomognu svom timu da iskoristi prednost domaćeg terena.

"Imamo prednost domaćeg terena koju želimo da iskoristimo na pravi način. Zato nam je neophodna maksimalna podrška navijača, jer nam je njihova energija sa tribina u iscrpljujućoj seriji utakmica preko potrebna. Pozivam ih da nas bodre u što većem broju jer samo zajedno možemo do željenog cilja", istakao je slovenački košarkaš za klupski sajt.
O rivalu sa kojim će se boriti za pehar, Blažič je imao samo reči hvale.

"Kada se govori o Cedeviti kao klubu mora se istaći da je to jedan izuzetan ne samo košarkaški, već sportski projekat na ovim prostorima. Za relativno kratko vreme uz velika ulaganja i veoma dobar rad uspeli su da naprave ozbiljan klub na nivou čitavog regiona i da preuzmu primat u Hrvatskoj. Bez svake sumnje to je ubedljivo najstabilniji klub u finansijskom smislu u čitavom regionu, a i šire, što je zaista retkost. Prednjače i po budžetu, što je za svaku pohvalu", istakao je Blažič.

Jedan od junaka pobede crveno-belih u polufinalnoj seriji protiv Partizana izdvojio je i nekoliko pojedinaca zagrebačkog tima.

"Cedevita poseduje izuzetno kvalitetan tim, sa velikim brojem reprezentativaca, pravi su spoj mladosti i iskustva i zasluženo su se našli u finalu. Odlično su pokriveni na svim pozicijama i prosto nemaju slabu tačku u timu. Ekipu predvode trojica najiskusnijih igrača Ukić, Tomas i Barać. O njihovim kvalitetima izlišno je govoriti, ali trebalo bi napomenuti da Ukić ima dvogodišnje NBA iskustvo, da je nosio dresove velikih evropskih timova poput Barselone i Panatinaikosa. Marko Tomas bio je član Reala, a Stanko Barać je nekoliko godina igrao u španskoj ligi, branio je boje i Anadolu Efesa, tako da su oni bili u prilici da igraju mnogo jakih i važnih mečeva u svojim karijerama".

Uz iskusne, Blažič je istakao i mlade igrače Cedevite.

"Miro Bilan je jedan od najboljih centara lige, Nemanja Gordić je u potpunosti sazreo kao organizator igre, dok je Pilepić fantastičan šuter koji može da pogađa u serijama. Babić igra u vrhunskoj formi, Ramljak i Zubčić imaju sjajne fizičke predispozicije, ne treba zaboraviti ni Delaša, a Cedevita u svojim redovima ima i neke od najtalentovanijih igrača Evrope poput Žganeca i Arapovića. Svi ovi igrači koje sam nabrojao sjajno su uklopljeni u celinu, a taj posao odlično je odradio veoma iskusan trener Jasmin Repeša, koji zna kako se osvajaju trofeji".

Cedevita je do finala stigla posle preokreta u seriji protiv Budućnosti. Podgoričani su vodili 2:0 u pobedama, ali su morali da završe takmičenje.

"Cedevita se nijednog trenutka nije predavala. Napravili su potpun preokret i dobili su izuzetno jak tim Budućnosti. Time su pokazali veliku mentalni snagu, psihološku stabilnost, što zaslužuje veliko poštovanje. Malo ekipa je posle gubitka u plej-of seriji uspevalo da se vrati posle 0:2, ali njima je to pošlo za rukom što dovoljno govori o njihovoj snazi i kvalitetu".

Podsetio je Blažič i na ovosezonske partije zagrebačkog kluba u Evroligi.

"Pobedili su Makabi i to na njihovom terenu, kao i berlisnku Albu, takođe u gostima, koja je bila najprijatnije iznenađenje elitnog takmičenja, a savladali su i Limož. Bili su veoma blizu podviga u duelu sa zaista moćnim timom CSKA iz Moskve, ali su izgubili bukvalno na jednu loptu".

Komentari / 0

Ostavite komentar