Дебитанти у дербију из Партизана . од 17 до 26 година!

Нападач Иван Шапоњић прижељкује гол и победу, а голман Живко Живковић истиче да у суботу ништа неће бити решено.

Фудбал 23.04.2015 | 22:40
Дебитанти у дербију из Партизана . од 17 до 26 година!

Један још увек малолетан, други у зрелим фудбалским годинама, али са мало искуства у великим утакмицама.

Ако тренер Зоран Милинковић остане доследан опредељењу из последњих суперлигашких и куп мечева, Иван Шапоњић (17) и Живко Живковић (26) у суботу од 18 часова ће први пут бити учесници "вечитог" дербија.

"Надам се да ћу наставити серију коју сам започео и да ћу, ако Бог да, донети Партизану победу", рекао је новинарима Шапоњић, стрелац на последње три утакмице, против Јагодине, ОФК Београда и Младости из Лучана.

"За мене као нападача је најважније да редовно постижем голове и тако одржавам самопоуздање. Драго ми је и због (Андрије Живковића) Жилета, што је у серији и верујем да ћемо је наставити у суботу".

Емоције пред први сениорски дерби описује као "посебне" и каже да не осећа психолошко оптерећење.

"Сваком дечаку који је поникао у Партизановој школи је сан да одигра 'вечити' дерби у сениорској конкуренцији и да постигне гол. Не знам да ли има нешто лепше од тога!? Нисам оптерећен тиме што ћу дебитовати, јер у екипи имамо пуно искусних играча, а и 'бежимо' Звезди пет бодова, тако да би притисак требало да буде на њима".

Против црвено-белих је већ био стрелац, у мечевима млађих категорија.

"То је неописиво задовољство. Најлепши осећај".

Живко Живковић јесенас је само једном стајао на голу Партизана, у куп сусрету са Бежанијом. У другом пролећном колу добио је шансу услед повреде Милана Лукача и, на изненађење многих, остао у стартних 11 и када се Лукач опоравио.

После седам година у Партизану, биће актер утакмице која навијачима убедљиво највише значи.

"У млађим категоријама сам имао доста успеха. Видећемо како ће протећи први дерби у сениорској конкуренцији. Немам трему, за мене је утакмица са Звездом као и свака друга ове сезоне", смирено прича Живковић.

У складу са тим је и прича о амбицијама на стадиону "Рајко Митић".

"У свакој утакмици идемо на победу. Тако ће бити и у суботу. Нама пет бодова вишка дају благу предност, али, утакмице са Звездом су увек специфичне - јаке, тврде... Ништа неће бити одлучено у дербију, има још доста да се игра..."

Упитан да ли има осећај ко би из црно-белог табора могао да реши утакмицу, одговорио је да то није важно.

"Ми смо тим, а тим ће увек некога избацити у први план".

ПРЕТЊЕ ЛУКЕ ЈОВИЋА

Голобради нападач Црвене звезде храбри себе успоменом на победу од 6:1 над Партизаном у млађим селекцијама.

"Прети, али видећемо шта ће бити на терену. Добри смо другари, али слабије причамо о дербију. Мало се 'пецкамо' и на томе се заврши", прокоментарисао је Шапоњић изјаву саиграча из омладинске репрезентације.

Много искуснији Живковић не крије да му се не допадају такви наступи у медијима.

"Млађе категорије немају везе са овом конкуренцијом. Иначе, нисам прочитао да је то изјавио. Свака му част, немам речи".

Коментари / 0

Оставите коментар