Debitanti u derbiju iz Partizana . od 17 do 26 godina!

Napadač Ivan Šaponjić priželjkuje gol i pobedu, a golman Živko Živković ističe da u subotu ništa neće biti rešeno.

Fudbal 23.04.2015 | 22:40
Debitanti u derbiju iz Partizana . od 17 do 26 godina!

Jedan još uvek maloletan, drugi u zrelim fudbalskim godinama, ali sa malo iskustva u velikim utakmicama.

Ako trener Zoran Milinković ostane dosledan opredeljenju iz poslednjih superligaških i kup mečeva, Ivan Šaponjić (17) i Živko Živković (26) u subotu od 18 časova će prvi put biti učesnici "večitog" derbija.

"Nadam se da ću nastaviti seriju koju sam započeo i da ću, ako Bog da, doneti Partizanu pobedu", rekao je novinarima Šaponjić, strelac na poslednje tri utakmice, protiv Jagodine, OFK Beograda i Mladosti iz Lučana.

"Za mene kao napadača je najvažnije da redovno postižem golove i tako održavam samopouzdanje. Drago mi je i zbog (Andrije Živkovića) Žileta, što je u seriji i verujem da ćemo je nastaviti u subotu".

Emocije pred prvi seniorski derbi opisuje kao "posebne" i kaže da ne oseća psihološko opterećenje.

"Svakom dečaku koji je ponikao u Partizanovoj školi je san da odigra 'večiti' derbi u seniorskoj konkurenciji i da postigne gol. Ne znam da li ima nešto lepše od toga!? Nisam opterećen time što ću debitovati, jer u ekipi imamo puno iskusnih igrača, a i 'bežimo' Zvezdi pet bodova, tako da bi pritisak trebalo da bude na njima".

Protiv crveno-belih je već bio strelac, u mečevima mlađih kategorija.

"To je neopisivo zadovoljstvo. Najlepši osećaj".

Živko Živković jesenas je samo jednom stajao na golu Partizana, u kup susretu sa Bežanijom. U drugom prolećnom kolu dobio je šansu usled povrede Milana Lukača i, na iznenađenje mnogih, ostao u startnih 11 i kada se Lukač oporavio.

Posle sedam godina u Partizanu, biće akter utakmice koja navijačima ubedljivo najviše znači.

"U mlađim kategorijama sam imao dosta uspeha. Videćemo kako će proteći prvi derbi u seniorskoj konkurenciji. Nemam tremu, za mene je utakmica sa Zvezdom kao i svaka druga ove sezone", smireno priča Živković.

U skladu sa tim je i priča o ambicijama na stadionu "Rajko Mitić".

"U svakoj utakmici idemo na pobedu. Tako će biti i u subotu. Nama pet bodova viška daju blagu prednost, ali, utakmice sa Zvezdom su uvek specifične - jake, tvrde... Ništa neće biti odlučeno u derbiju, ima još dosta da se igra..."

Upitan da li ima osećaj ko bi iz crno-belog tabora mogao da reši utakmicu, odgovorio je da to nije važno.

"Mi smo tim, a tim će uvek nekoga izbaciti u prvi plan".

PRETNJE LUKE JOVIĆA

Golobradi napadač Crvene zvezde hrabri sebe uspomenom na pobedu od 6:1 nad Partizanom u mlađim selekcijama.

"Preti, ali videćemo šta će biti na terenu. Dobri smo drugari, ali slabije pričamo o derbiju. Malo se 'peckamo' i na tome se završi", prokomentarisao je Šaponjić izjavu saigrača iz omladinske reprezentacije.

Mnogo iskusniji Živković ne krije da mu se ne dopadaju takvi nastupi u medijima.

"Mlađe kategorije nemaju veze sa ovom konkurencijom. Inače, nisam pročitao da je to izjavio. Svaka mu čast, nemam reči".

Komentari / 0

Ostavite komentar