Партизан се разишао са Акојоном!

Кошаркашки клуб Партизан раскинуо је уговор са америчким плејмејкером Џошом Акојоном!

Кошарка 23.04.2015 | 15:00
Партизан се разишао са Акојоном!

’Црно-бели’ су дуго трагали за правим решењем на месту плејмејкера, а иако се чинило да је Акојон то, његов учинак на терену у последњих месец и по дана није оправдао очекивања, а проблеми са његовом повредом рамена су се наставили.

"Веома сам тужан што одлазим из Београда без освојене титуле и пласмана тима у Евролигу. Моја повреда рамена наставила је да се погоршава и узнемирен сам због тренутка када се догодила. Партизан има најбоље навијаче на свету, никада нисам био део нечег сличног, желим им свима одлично здравље и успех у свему што раде", рекао је Акојон.

Акојон је на шест утакмица у АБА лиги просечно бележио 10,5 поена и по 1,5 асистенцију и скок по утакмици, што говори у прилог томе. У Суперлиги, Акојон је играо само у дуелу са Константином, када је за 17 минута уписао 11 поена и две асистенције.

" Заувек ћете бити моја породица, волим вас и хвала вам за време које сте ме пустили да будем део Партизанове породице. И још једном, жао ми је што нисам био на 100 одсто могућности да вам помогнем на терену. Београд је диван град који ме је топло дочекао, никада нећу заборавити то искуство. Увек ћу вас пратити и желим вам много успеха у будућности", нагласио је амерички плејмејкер.

Партизан је протеклог викенда поражен од Црвене звезде са 3-1 у полуфиналној серији АБА лиге и остао без шансе за титулу у регионалном такмичењу, али и места у Евролиги наредне сезоне. ’Црно-белима’ је тако остала само борба за титулу на домаћем терену, а Акојон неће моћи да помогне изабраницима Душка Вујошевића у Суперлиги.

Коментари / 0

Оставите коментар