Оливер Ивановић ипак остаје у затвору!

Шеф Еулекса Габријел Меучи изјавио је да нема услова да лидер грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић, упркос гаранцијама Владе Србије, буде пуштен да се брани са слободе док год у судском процесу који се води против њега не буде испитано и преосталих 38 свједока.

Србија 23.04.2015 | 14:18
Оливер Ивановић ипак остаје у затвору!

Он је подсјетио да је до сада испитан 21 свједок, а да је главни судија одлучио да Ивановић не може бити пуштен док свједочења не изнесе и осталих 38 свједока.

Меучи је истакао да су Еулексове судије и тужиоци независни и да доносе одлуке по савјести, преносе београдски медији.

Поводом тога што је отворен конкурс за српске судије на Косову и што ће Еулекс прикупља пријаве и селектовати кандидате, Меучи каже да је Еулекс спреман да пружи помоћ Београду и Приштини у провођењу договора који постигну.

"Шта је садржај тог договора, укључујући и услове за судије, то није до нас. Ми смо ту да асистирамо странама. За сада договор није коначан", рекао је Меучи.

Говорећи о оптужбама за ратне злочине које су изнесене у извјештају Дика Мартија, Меучи је нагласио да се њима неће бавити Еулекс већ "новоуспостављено правно тијело".

"Сви случајеви злочина над Србима могу бити поново отворени и биће поново отворени када се појаве нови докази и нови свједоци", рекао је Меучи.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар