Oliver Ivanović ipak ostaje u zatvoru!

Šef Euleksa Gabrijel Meuči izjavio je da nema uslova da lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, uprkos garancijama Vlade Srbije, bude pušten da se brani sa slobode dok god u sudskom procesu koji se vodi protiv njega ne bude ispitano i preostalih 38 svjedoka.

Srbija 23.04.2015 | 14:18
Oliver Ivanović ipak ostaje u zatvoru!

On je podsjetio da je do sada ispitan 21 svjedok, a da je glavni sudija odlučio da Ivanović ne može biti pušten dok svjedočenja ne iznese i ostalih 38 svjedoka.

Meuči je istakao da su Euleksove sudije i tužioci nezavisni i da donose odluke po savjesti, prenose beogradski mediji.

Povodom toga što je otvoren konkurs za srpske sudije na Kosovu i što će Euleks prikuplja prijave i selektovati kandidate, Meuči kaže da je Euleks spreman da pruži pomoć Beogradu i Prištini u provođenju dogovora koji postignu.

"Šta je sadržaj tog dogovora, uključujući i uslove za sudije, to nije do nas. Mi smo tu da asistiramo stranama. Za sada dogovor nije konačan", rekao je Meuči.

Govoreći o optužbama za ratne zločine koje su iznesene u izvještaju Dika Martija, Meuči je naglasio da se njima neće baviti Euleks već "novouspostavljeno pravno tijelo".

"Svi slučajevi zločina nad Srbima mogu biti ponovo otvoreni i biće ponovo otvoreni kada se pojave novi dokazi i novi svjedoci", rekao je Meuči.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar