Замка за возаче у центру Бијељине!

Улица Гаврила Принципа, која од робне куће води ка раскрсници Диздаревић, возачима је добро позната као улица са великим бројем паркинг мјеста. 

Република Српска 23.04.2015 | 08:32
Замка за возаче у центру Бијељине!

Обично возачи у потрази за паркингом и неколико пута круже око бијелих зграда не би ли паркирали свој четвороточкаш. Управо једно такво мјесто је последње вријеме "замка" за све возаче.

Прво паркинг мјесто, на углу улица Доситеја Обрадовића и Гаврила Принципа од недавно подиже специјализовано возило "паук", јер како кажу, возило мора бити удаљено пет метара од пјешачког прелаза.

Грађани су махом огорчени, јер то паркинг мјесто и даље није означено забраном паркирања, док разлог због кога се аутомобили одвозе је близина пјешачког прелаза.

Из Градске управе говоре да за овај проблем нису упознати, те да не знају да се на предметној локацији подижу возила. Напомињу и да сматрају да на тој локацији пјешаци који прелазе улицу ни једног момента нису угрожени паркираним возилом, јер их возачи који иду ка кружном току "Диздаревић" могу уочити.

Остаје нејасно сљедеће, ако је према закону недозвољено паркирати возило на удаљености мањој од пет метара од пјешачког прелаза, зашто се не дижу возила и са сљедећег паркинг мјеста, које је од пјешачког прелаза удаљено 90цм.

Извор: Инфо БН

 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

таxи

23.04.2015 07:45

Хвалим те Боже, да неко реагује, осим мене на овакве, недопустиве, појаве. Није ово једино мјесто које господа полиција активира када имају мањак прекршиоца а да при томе грађани Семберије нису обавијештени о тим њиховим хировима а тек "јадници" који су са стране (Србија или друге земље) који тек доживе непријатност када примјете да њиховог возила нема тамо гдје су га паркирали а да не говоримо о даљем сналажењу да га пронађу. И то под предпоставком да имају код себе довољно новца да би преузели своје возило. Гледао сам неки дан како подижу возило из Лознице и нисам реаговао само зато што сам журио. Друго, уважене колеге из градске управе, би морали да знају за те проблеме јер они одређују која су то мјеста за безбједно паркирање и кад смо већ код тога, код градског парка у двије-паралелне једносмјерне улице (Б зоне)су свакодневи прекршаји овог типа и ту се не реагује од стране полиције а не знам зашто?. Ту имамо проблем што је зона дозвољеног паркирања предуга (скоро до самих раскрсница) тако да је кратка деоница за престројавање возила која скрећу лијево или десно и имамо сталне колоне. Не смије се за ради, само финансијске користи,угрожавати саобраћај у иначе неорганизованом граду, какав је Бијељина. Град у којем ПС за безбједност саобраћаја дневно издвоји само два саобраћајна полицајца за град под предпоставком да их не повуку из града ако треба изаћи на неки увиђај?? Ово је бар изјављивао бивши командир Осмић, мислим да се тако презивао. И на крају, немојмо своје гостопримство према људима који су из других мјеста или држава испољавати казнама, репресијама и непријатностима? Гдје нам је превентива,љубазност и култура а хоћемо да развијамо туризам и да нам туристи троше новац? Наравно да треба да троше али не на казне за "непрописно" паркирање а при том наша, домаћа "господа" која је пословично и дрска и које се наша полиција "плаши" нон - стоп пракира своје џипове на тротоарима као на примјер Станко Драгојловић-ФОТО СТАНКО и један од сувласника С-МЕДИЦА и власник кафеа БЛЕД??? Можда џипови марке БМW су изузети од саобраћајних прописа???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

23.04.2015 10:40

Свугдје је исто!

Name

Саобрацајац

23.04.2015 07:53

Јос мало док се мозе,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

рр

23.04.2015 08:13

Бијељински паук,возе толико бахати возаци да би њих прве требало казнити.Прво како они паркирају паук по граду је непрописно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

23.04.2015 10:38

Каква је ово глупост што се спроводи у Бијељини. Ако је обиљежен паркинг саобраћајним знаком као на фотографији онда је дозвољено паркирање. Неће возач ваљда узети метар па мјерити колико му је паркирани аутомобил удаљен од пјешачког прелаза. Овдје је крива градска управа како је постављен саобраћајни знак тамо гдје није по "закону".А ако је већ по закону, у што нисам сигуран,(и сам сам активни возач 20 година али за ово "правило" први пут чујем) да се аутомобили не смију паркирати 5 метара од пјешачког прелаза, због чега надлежна институција не стави саобраћајни знак забрањено паркирање, а не дозвољено паркирање као на фотографији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

село

23.04.2015 12:28

Колико је по закону обавезно се паркирати од пјесацког прелаза мислим на удаљеност све остало није вазно ако нема знака !!!

ОДГОВОРИТЕ