Zamka za vozače u centru Bijeljine!

Ulica Gavrila Principa, koja od robne kuće vodi ka raskrsnici Dizdarević, vozačima je dobro poznata kao ulica sa velikim brojem parking mjesta. 

Republika Srpska 23.04.2015 | 08:32
Zamka za vozače u centru Bijeljine!

Obično vozači u potrazi za parkingom i nekoliko puta kruže oko bijelih zgrada ne bi li parkirali svoj četvorotočkaš. Upravo jedno takvo mjesto je poslednje vrijeme "zamka" za sve vozače.

Prvo parking mjesto, na uglu ulica Dositeja Obradovića i Gavrila Principa od nedavno podiže specijalizovano vozilo "pauk", jer kako kažu, vozilo mora biti udaljeno pet metara od pješačkog prelaza.

Građani su mahom ogorčeni, jer to parking mjesto i dalje nije označeno zabranom parkiranja, dok razlog zbog koga se automobili odvoze je blizina pješačkog prelaza.

Iz Gradske uprave govore da za ovaj problem nisu upoznati, te da ne znaju da se na predmetnoj lokaciji podižu vozila. Napominju i da smatraju da na toj lokaciji pješaci koji prelaze ulicu ni jednog momenta nisu ugroženi parkiranim vozilom, jer ih vozači koji idu ka kružnom toku "Dizdarević" mogu uočiti.

Ostaje nejasno sljedeće, ako je prema zakonu nedozvoljeno parkirati vozilo na udaljenosti manjoj od pet metara od pješačkog prelaza, zašto se ne dižu vozila i sa sljedećeg parking mjesta, koje je od pješačkog prelaza udaljeno 90cm.

Izvor: Info BN

 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

taxi

23.04.2015 07:45

Hvalim te Bože, da neko reaguje, osim mene na ovakve, nedopustive, pojave. Nije ovo jedino mjesto koje gospoda policija aktivira kada imaju manjak prekršioca a da pri tome građani Semberije nisu obaviješteni o tim njihovim hirovima a tek "jadnici" koji su sa strane (Srbija ili druge zemlje) koji tek dožive neprijatnost kada primjete da njihovog vozila nema tamo gdje su ga parkirali a da ne govorimo o daljem snalaženju da ga pronađu. I to pod predpostavkom da imaju kod sebe dovoljno novca da bi preuzeli svoje vozilo. Gledao sam neki dan kako podižu vozilo iz Loznice i nisam reagovao samo zato što sam žurio. Drugo, uvažene kolege iz gradske uprave, bi morali da znaju za te probleme jer oni određuju koja su to mjesta za bezbjedno parkiranje i kad smo već kod toga, kod gradskog parka u dvije-paralelne jednosmjerne ulice (B zone)su svakodnevi prekršaji ovog tipa i tu se ne reaguje od strane policije a ne znam zašto?. Tu imamo problem što je zona dozvoljenog parkiranja preduga (skoro do samih raskrsnica) tako da je kratka deonica za prestrojavanje vozila koja skreću lijevo ili desno i imamo stalne kolone. Ne smije se za radi, samo finansijske koristi,ugrožavati saobraćaj u inače neorganizovanom gradu, kakav je Bijeljina. Grad u kojem PS za bezbjednost saobraćaja dnevno izdvoji samo dva saobraćajna policajca za grad pod predpostavkom da ih ne povuku iz grada ako treba izaći na neki uviđaj?? Ovo je bar izjavljivao bivši komandir Osmić, mislim da se tako prezivao. I na kraju, nemojmo svoje gostoprimstvo prema ljudima koji su iz drugih mjesta ili država ispoljavati kaznama, represijama i neprijatnostima? Gdje nam je preventiva,ljubaznost i kultura a hoćemo da razvijamo turizam i da nam turisti troše novac? Naravno da treba da troše ali ne na kazne za "nepropisno" parkiranje a pri tom naša, domaća "gospoda" koja je poslovično i drska i koje se naša policija "plaši" non - stop prakira svoje džipove na trotoarima kao na primjer Stanko Dragojlović-FOTO STANKO i jedan od suvlasnika S-MEDICA i vlasnik kafea BLED??? Možda džipovi marke BMW su izuzeti od saobraćajnih propisa???

ODGOVORITE
Name

Leo

23.04.2015 10:40

Svugdje je isto!

Name

Saobracajac

23.04.2015 07:53

Jos malo dok se moze,,,

ODGOVORITE
Name

rr

23.04.2015 08:13

Bijeljinski pauk,voze toliko bahati vozaci da bi njih prve trebalo kazniti.Prvo kako oni parkiraju pauk po gradu je nepropisno.

ODGOVORITE
Name

Требиње

23.04.2015 10:38

Каква је ово глупост што се спроводи у Бијељини. Ако је обиљежен паркинг саобраћајним знаком као на фотографији онда је дозвољено паркирање. Неће возач ваљда узети метар па мјерити колико му је паркирани аутомобил удаљен од пјешачког прелаза. Овдје је крива градска управа како је постављен саобраћајни знак тамо гдје није по "закону".А ако је већ по закону, у што нисам сигуран,(и сам сам активни возач 20 година али за ово "правило" први пут чујем) да се аутомобили не смију паркирати 5 метара од пјешачког прелаза, због чега надлежна институција не стави саобраћајни знак забрањено паркирање, а не дозвољено паркирање као на фотографији.

ODGOVORITE
Name

selo

23.04.2015 12:28

Koliko je po zakonu obavezno se parkirati od pjesackog prelaza mislim na udaljenost sve ostalo nije vazno ako nema znaka !!!

ODGOVORITE