ЛШ: Један бедем пао, други издржао!

"Зид" пред голом Атлетико Мадрида напукао је три минута пре краја, ударцем Ћићарита за 1:0! У Монаку, Торинези чували и сачували предност из Италије - 0:0.

Фудбал 22.04.2015 | 22:55
ЛШ: Један бедем пао, други издржао!

Фудбалери Реал Мадрида и Јувентуса пласирали су се у полуфинале овогодишње Лиге шампиона, пошто су елиминисали Атлетико Мадрид, односно Монако.

Реал Мадрид је поготком Чичарита Ернандеса у 88. минуту савладао Атлетико Мадрид на свом терену и укупним резултатом 1:0 прошао у полуфинале.

Јувентус је одиграо без голова на стадиону ’Луј други’ и обезбедио полуфинале захваљујући сумњивом пеналу из првог дуела – 1:0.

Први полуфиналисти такмичења су Барселона и Бајерн, који су били убедљиви у реваншима против Пари Сен Жермена и Порта.

Иако десеткован, Реал је и овога пута био много бољи ривал од Атлетика, па се поново доказало да антифудбал у ретким случајевима доноси резултате.

Покушавали су ’Краљевићи’ на све начине да постигну погодак, али их је у томе спречавао феноменални голман ’Јорганџија’ Јан Облак, који је пре примљеног гола одбранио чак 18 удараца у овом двомечу.

Ипак, није могао и четврти пут да заустави Мексиканца, који је крунисао сјајну акцију Хамеса Родригеса и Кристијана Роналда, и још боље додавање Португалца.

Меч на ’Сантјаго Бернабеуу’ решен је у 76. минуту када је Арда Туран добио други жути картон због опасне игре у дуелу са Серхиом Рамосом.

Јувентус је успео да се избори за први пласман у полуфинае још од сезоне 2002/2003, постигавши само један гол у првом мечу. У реваншу је Монако био много опаснији – Кондогбија је имао велику прилику на самом старту меча, док је Барзаљи могао да затресе сопствену мрежу након продора Силве по десној страни.

Обе те прилике виђене су у првом полувремену, а у другом је италијански шампион умирио утакмицу и на крају могао и до победе, да пречка није спречила сјајан ударац Андрее Пирла из слободњака.

После 180 минута фудбала у четвртфиналу, противнике на жребу у петак чекају Реал Мадрид и Јувентус.

Лига шампиона, четвртфинале:
Реал Мадрид – Атлетико Мадрид 1:0
(Чичарито 88)
Монако – Јувентус 0:0

Роналдо наместио, Чичарито погодио полуфинале

Условљен здравственом ситуацијом Карло Анчелоти морао је да направи неке измене у саставу, али и тактици, па је у везни ред ставио штопера Серхија Рамоса. Пре почетка утакмице била је дилема да ли ће се у средњој линији наћи Рамос или Пепе, али се Анчелоти одлучио за Шпанца.

Сусрет на ’Сантјаго Бернабеу’ почео је иницијативом домаћих који су држали лопту у поседу, а са дистанце је у другом минуту први покушао Тони Крос – лопта је отишла далеко изнад гола.

Прву добру прилику Реал је креирао у 12. минуту – Чичарито Ернандес је комбиновао са Хамесом Родригесом, добио лопту у казненом простору и искоса са десне стране шутирао у спољни део мреже. Два минута касније покушао је и Кристијано Роналдо левом ногом са неких двадесетак метара, лопта је прошла поред десне стативе.

Пробудио се и Атлетико – Коке је налетео на један одбитак после аута, покушао да импровизованим полуволејом захвати лопту, али није то најбоље урадио.

Иако је почео веома дефанзивно, гостујући тим је преузео лопту и кренуо да притиска ’Краљевски клуб’. Реал је имао шансу за ударац из слободњака, а потом је Хесус Гамес неколико пута из аута покушавао да центрира.

Исти играч одузео је Хамесу лопту у 29. минуту и шутирао са дистанце, право у голмана Икера Касиљаса. Одговорио је Реал већ у следећој акцији када је главом гађао Ернандес, али није имао среће.

У последњем минуту првог дела игре Кристијано Роналдо пропустио је стопостотну прилику да донесе предност Реалу, а Облак је поново био херој. Атлетико је изгубио лопту испред свог шеснаестерца, Чичарито је проиграо Португалца који је гађао ближи угао, али се словеначки голман испречио.

Други део игре у Мадриду почео је онако како се први завршио – стопроцентном шансом за Реал Мадрид. У њој се нашао Чичарито чији је ударац левом ногом завршио поред даље стативе. Одлично додавање послао је Иско, а на успореном снимку видело се да је Мексиканац био у офсајду.

Све до 70. минута нисмо видели ништа осим дугих лопти и бунарења од Атлетика. Тада је Арда Туран пронашао Серхија Гарсију који је у међувремену заменио Гризмана, али је његов ударац главом лако укротио Касиљас.

Пре тога у неколико добрих ситуација нашли су се Роналдо, Варан и Ернандес, али нису били концентрисани у завршници.

У 76. минуту Реал Мадрид добио је велику предност, пошто је Арда Туран искључен. Турски фудбалер превисоко је подигао ногу и ударио Серхија Рамоса, а судија Феликс Брих му је показао други жути картон. Већ у следећем нападу ’Краљевски клуб’ је могао да искористи бројчану надмоћ, али је трећу сјајну шансу пропустио Ернандес.

Нападач Реала одлично се заградио након додавања Хамеса, шутирао у супортни угао, али је поново одбранио феноменални Облак.

Јувентус одолео у Кнежевини

Монако јури минималну предност Јувеа из првог меча, па је због тога кренуо много ованзивније. Већ у петом минуту Жофри Кондогбија је покушао из волеја са неких 13-14 метара, али преко гола.

’Кнежеви’ су наставили да притискају и у 14. минуту имали нову сјајну прилику. Бернардо Силва је прошао по десној страни, ушао малтене до петерца, када је његово оштро убацивање одбрана избацила у корнер.

Није било много узбуђења у Монте Карлу, где је екипа Леонарда Жардима наставила са бољом игром. Јувентус је одлучио да чува резултат, а до полувремена је виђена велика шанса.

Пре самог одласка на одмор велику прилику да реши дилеме око победника имао је Карлос Тевес. Аргентински нападач добио је лопту од саиграча Алвара Морате, али је шутирао преслабо и Субашић је ухватио лопту.

Монако је шутнуо шест пута ка голу Буфона, али ниједном није био близу да га угрози.

У наставку игре на стадиону ’Луј други’, првих двадесетак минута донело нам је исту слику као и у првом полувремену. Јувентус се језгровито бранио, а Монако покушавао са дистанце. Један такав шут Кондогбије отишао је преко гола, а после су свој ударац пробали Курзава и Ферејра.

Коментари / 0

Оставите коментар