LŠ: Jedan bedem pao, drugi izdržao!

"Zid" pred golom Atletiko Madrida napukao je tri minuta pre kraja, udarcem Ćićarita za 1:0! U Monaku, Torinezi čuvali i sačuvali prednost iz Italije - 0:0.

Fudbal 22.04.2015 | 22:55
LŠ: Jedan bedem pao, drugi izdržao!

Fudbaleri Real Madrida i Juventusa plasirali su se u polufinale ovogodišnje Lige šampiona, pošto su eliminisali Atletiko Madrid, odnosno Monako.

Real Madrid je pogotkom Čičarita Ernandesa u 88. minutu savladao Atletiko Madrid na svom terenu i ukupnim rezultatom 1:0 prošao u polufinale.

Juventus je odigrao bez golova na stadionu ’Luj drugi’ i obezbedio polufinale zahvaljujući sumnjivom penalu iz prvog duela – 1:0.

Prvi polufinalisti takmičenja su Barselona i Bajern, koji su bili ubedljivi u revanšima protiv Pari Sen Žermena i Porta.

Iako desetkovan, Real je i ovoga puta bio mnogo bolji rival od Atletika, pa se ponovo dokazalo da antifudbal u retkim slučajevima donosi rezultate.

Pokušavali su ’Kraljevići’ na sve načine da postignu pogodak, ali ih je u tome sprečavao fenomenalni golman ’Jorgandžija’ Jan Oblak, koji je pre primljenog gola odbranio čak 18 udaraca u ovom dvomeču.

Ipak, nije mogao i četvrti put da zaustavi Meksikanca, koji je krunisao sjajnu akciju Hamesa Rodrigesa i Kristijana Ronalda, i još bolje dodavanje Portugalca.

Meč na ’Santjago Bernabeuu’ rešen je u 76. minutu kada je Arda Turan dobio drugi žuti karton zbog opasne igre u duelu sa Serhiom Ramosom.

Juventus je uspeo da se izbori za prvi plasman u polufinae još od sezone 2002/2003, postigavši samo jedan gol u prvom meču. U revanšu je Monako bio mnogo opasniji – Kondogbija je imao veliku priliku na samom startu meča, dok je Barzalji mogao da zatrese sopstvenu mrežu nakon prodora Silve po desnoj strani.

Obe te prilike viđene su u prvom poluvremenu, a u drugom je italijanski šampion umirio utakmicu i na kraju mogao i do pobede, da prečka nije sprečila sjajan udarac Andree Pirla iz slobodnjaka.

Posle 180 minuta fudbala u četvrtfinalu, protivnike na žrebu u petak čekaju Real Madrid i Juventus.

Liga šampiona, četvrtfinale:
Real Madrid – Atletiko Madrid 1:0
(Čičarito 88)
Monako – Juventus 0:0

Ronaldo namestio, Čičarito pogodio polufinale

Uslovljen zdravstvenom situacijom Karlo Ančeloti morao je da napravi neke izmene u sastavu, ali i taktici, pa je u vezni red stavio štopera Serhija Ramosa. Pre početka utakmice bila je dilema da li će se u srednjoj liniji naći Ramos ili Pepe, ali se Ančeloti odlučio za Španca.

Susret na ’Santjago Bernabeu’ počeo je inicijativom domaćih koji su držali loptu u posedu, a sa distance je u drugom minutu prvi pokušao Toni Kros – lopta je otišla daleko iznad gola.

Prvu dobru priliku Real je kreirao u 12. minutu – Čičarito Ernandes je kombinovao sa Hamesom Rodrigesom, dobio loptu u kaznenom prostoru i iskosa sa desne strane šutirao u spoljni deo mreže. Dva minuta kasnije pokušao je i Kristijano Ronaldo levom nogom sa nekih dvadesetak metara, lopta je prošla pored desne stative.

Probudio se i Atletiko – Koke je naleteo na jedan odbitak posle auta, pokušao da improvizovanim poluvolejom zahvati loptu, ali nije to najbolje uradio.

Iako je počeo veoma defanzivno, gostujući tim je preuzeo loptu i krenuo da pritiska ’Kraljevski klub’. Real je imao šansu za udarac iz slobodnjaka, a potom je Hesus Games nekoliko puta iz auta pokušavao da centrira.

Isti igrač oduzeo je Hamesu loptu u 29. minutu i šutirao sa distance, pravo u golmana Ikera Kasiljasa. Odgovorio je Real već u sledećoj akciji kada je glavom gađao Ernandes, ali nije imao sreće.

U poslednjem minutu prvog dela igre Kristijano Ronaldo propustio je stopostotnu priliku da donese prednost Realu, a Oblak je ponovo bio heroj. Atletiko je izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, Čičarito je proigrao Portugalca koji je gađao bliži ugao, ali se slovenački golman isprečio.

Drugi deo igre u Madridu počeo je onako kako se prvi završio – stoprocentnom šansom za Real Madrid. U njoj se našao Čičarito čiji je udarac levom nogom završio pored dalje stative. Odlično dodavanje poslao je Isko, a na usporenom snimku videlo se da je Meksikanac bio u ofsajdu.

Sve do 70. minuta nismo videli ništa osim dugih lopti i bunarenja od Atletika. Tada je Arda Turan pronašao Serhija Garsiju koji je u međuvremenu zamenio Grizmana, ali je njegov udarac glavom lako ukrotio Kasiljas.

Pre toga u nekoliko dobrih situacija našli su se Ronaldo, Varan i Ernandes, ali nisu bili koncentrisani u završnici.

U 76. minutu Real Madrid dobio je veliku prednost, pošto je Arda Turan isključen. Turski fudbaler previsoko je podigao nogu i udario Serhija Ramosa, a sudija Feliks Brih mu je pokazao drugi žuti karton. Već u sledećem napadu ’Kraljevski klub’ je mogao da iskoristi brojčanu nadmoć, ali je treću sjajnu šansu propustio Ernandes.

Napadač Reala odlično se zagradio nakon dodavanja Hamesa, šutirao u suportni ugao, ali je ponovo odbranio fenomenalni Oblak.

Juventus odoleo u Kneževini

Monako juri minimalnu prednost Juvea iz prvog meča, pa je zbog toga krenuo mnogo ovanzivnije. Već u petom minutu Žofri Kondogbija je pokušao iz voleja sa nekih 13-14 metara, ali preko gola.

’Kneževi’ su nastavili da pritiskaju i u 14. minutu imali novu sjajnu priliku. Bernardo Silva je prošao po desnoj strani, ušao maltene do peterca, kada je njegovo oštro ubacivanje odbrana izbacila u korner.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u Monte Karlu, gde je ekipa Leonarda Žardima nastavila sa boljom igrom. Juventus je odlučio da čuva rezultat, a do poluvremena je viđena velika šansa.

Pre samog odlaska na odmor veliku priliku da reši dileme oko pobednika imao je Karlos Teves. Argentinski napadač dobio je loptu od saigrača Alvara Morate, ali je šutirao preslabo i Subašić je uhvatio loptu.

Monako je šutnuo šest puta ka golu Bufona, ali nijednom nije bio blizu da ga ugrozi.

U nastavku igre na stadionu ’Luj drugi’, prvih dvadesetak minuta donelo nam je istu sliku kao i u prvom poluvremenu. Juventus se jezgrovito branio, a Monako pokušavao sa distance. Jedan takav šut Kondogbije otišao je preko gola, a posle su svoj udarac probali Kurzava i Ferejra.

Komentari / 0

Ostavite komentar