Лисабонски Спортинг ће бити ''очерупан''!

Менаџери нуде цео тим, клуб нема појма о чему се ради! Пардон, не менаџери, већ – посредници!

Фудбал 24.04.2015 | 10:20
Лисабонски Спортинг ће бити ''очерупан''!

Намера Европске фудбалске уније била је да спречи одливање новца у сиву зону. Институција менаџера је укинута, на сцену су ступили посредници. Што у пракси значи да мање-више свако може да се бави куповином и продајом играча. И пре но што је све заживело у пракси прибојавали су се многи како ће то изгледати. На примеру Спортинга можда бисмо могли да извучемо прве претпоставке.

Истина, лисабонски гигант је већ одавно осиромашен толико да су и менаџери – док су још постојали на папиру – могли да диктирају неке ствари које би требало да су ван њиховог делокруга. Сада су међутим и остали "вукови" нањушили слабост, па смо наишли на несвакидашњу ситуацију. Наиме, поједине агенције почеле су да по Европи нуде малтене све Спортингове играче?!

Португалски медији дошли су до мејлова који су отишли на адресе бројних иностраних тимова, а у којима се наводи да су на продају Руи Патрисио, Седрик Соареш, Тобијас Фигуеиредо, Џеферсон, Вилијам Карваљо, Адријен Силвеа, Дијего Капел, Ислам Слимани, Андре Кариљо... Посебно занимљиво је и то што су играчи који су се раније помињали као мете Манчестер јунајтеда или Арсенала рецимо сада нуде клубовима са много мршавијим буџетима. Карваљо је тако понуђен Келну (?!), а исти је Случај и са Патрисијом и Слиманијем.

Спортинг је категорички демантовао да је дозволио овако нешто, буне се и менаџери који су до сада имали потписане уговоре са играчима и полагали тапију на проценте од њихове продаје, али чини се правила Уефе дозвољавају овако нешто. Па ако се неко упеца, а погоди се и обештећење, ето слатке провизије за "амбициозне ентузијасте". Посреднике, како их је назвала Уефа.

На крају крајева, можда се и Спортинг омрси? Или ће клубови опет извлачити дебљи крај?

Коментари / 0

Оставите коментар