Lisabonski Sporting će biti ''očerupan''!

Menadžeri nude ceo tim, klub nema pojma o čemu se radi! Pardon, ne menadžeri, već – posrednici!

Fudbal 24.04.2015 | 10:20
Lisabonski Sporting će biti ''očerupan''!

Namera Evropske fudbalske unije bila je da spreči odlivanje novca u sivu zonu. Institucija menadžera je ukinuta, na scenu su stupili posrednici. Što u praksi znači da manje-više svako može da se bavi kupovinom i prodajom igrača. I pre no što je sve zaživelo u praksi pribojavali su se mnogi kako će to izgledati. Na primeru Sportinga možda bismo mogli da izvučemo prve pretpostavke.

Istina, lisabonski gigant je već odavno osiromašen toliko da su i menadžeri – dok su još postojali na papiru – mogli da diktiraju neke stvari koje bi trebalo da su van njihovog delokruga. Sada su međutim i ostali "vukovi" nanjušili slabost, pa smo naišli na nesvakidašnju situaciju. Naime, pojedine agencije počele su da po Evropi nude maltene sve Sportingove igrače?!

Portugalski mediji došli su do mejlova koji su otišli na adrese brojnih inostranih timova, a u kojima se navodi da su na prodaju Rui Patrisio, Sedrik Soareš, Tobijas Figueiredo, Džeferson, Vilijam Karvaljo, Adrijen Silvea, Dijego Kapel, Islam Slimani, Andre Kariljo... Posebno zanimljivo je i to što su igrači koji su se ranije pominjali kao mete Mančester junajteda ili Arsenala recimo sada nude klubovima sa mnogo mršavijim budžetima. Karvaljo je tako ponuđen Kelnu (?!), a isti je Slučaj i sa Patrisijom i Slimanijem.

Sporting je kategorički demantovao da je dozvolio ovako nešto, bune se i menadžeri koji su do sada imali potpisane ugovore sa igračima i polagali tapiju na procente od njihove prodaje, ali čini se pravila Uefe dozvoljavaju ovako nešto. Pa ako se neko upeca, a pogodi se i obeštećenje, eto slatke provizije za "ambiciozne entuzijaste". Posrednike, kako ih je nazvala Uefa.

Na kraju krajeva, možda se i Sporting omrsi? Ili će klubovi opet izvlačiti deblji kraj?

Komentari / 0

Ostavite komentar