Репеша: Бићемо Звезди добар ''спаринг-партнер''!

Шеф стручног штаба Цедевите сматра да је победник регуларног дела АБА сезоне из више разлога фаворит у борби за титулу.

Кошарка 23.04.2015 | 17:20
Репеша: Бићемо Звезди добар ''спаринг-партнер''!

Тренер Цедевите Јасмин Репеша препустио је Црвеној звезди Телеком улогу фаворита у предстојећем финалу АБА лиге, које почиње утакмицама у Пиониру 25. и 26. априла и игра се до три победе.

"Остаје нам да се одморимо и будемо достојан спаринг партнер Црвеној звезди, која ће бити изузетно тежак ривал за нас. Они су одморнији за три дана, а поред тога имају тим који је грађен за Евролигу, са доста енергије и физикалија", изјавио је Репеша након победе у "мајсторици" полуфинала, у Подгорици над екипом Будућности (66:70).

"Али, уколико нам се у финалу укаже прилика, узећемо је оберучке", додао је искусни хрватски стручњак.

Репеша се пре тога захвалио Будућности на "сјајном дочеку".

"Упркос неким размирицама које смо имали након претходне утакмице, дочекани смо на прави начин и исто тако испраћени. Победила је кошарка. Разумем жал противника, али руку на срце, мислим да смо заслужено у финалу. Остварили смо циљ који је јако важан за нашег спонзора и навијаче, играћемо и следеће сезоне у Евролиги".

Млади тренер црногорског првака Игор Јововић и наредног лета ће припремати екипу за наступ у Еврокупу.

"Немам шта да замерим играчима, у сваком мечу смо дали максимум, али вечерас то није било довољно. Дошли смо у ситуацију да против сјајне Цедевите направимо сензацију... Противник је био хладније главе, што показују проценти шута", прокоментарисао је Јововић.

Он је подсетио да је Будућност остварила највећи број победа откако се такмичи у АБА лиги, тако да је иза ње, упркос неуласку у Евролигу, "сјајна сезона".

Видећемо да ли тако мисли и управа клуба...

Коментари / 0

Оставите коментар