Repeša: Bićemo Zvezdi dobar ''sparing-partner''!

Šef stručnog štaba Cedevite smatra da je pobednik regularnog dela ABA sezone iz više razloga favorit u borbi za titulu.

Košarka 23.04.2015 | 17:20
Repeša: Bićemo Zvezdi dobar ''sparing-partner''!

Trener Cedevite Jasmin Repeša prepustio je Crvenoj zvezdi Telekom ulogu favorita u predstojećem finalu ABA lige, koje počinje utakmicama u Pioniru 25. i 26. aprila i igra se do tri pobede.

"Ostaje nam da se odmorimo i budemo dostojan sparing partner Crvenoj zvezdi, koja će biti izuzetno težak rival za nas. Oni su odmorniji za tri dana, a pored toga imaju tim koji je građen za Evroligu, sa dosta energije i fizikalija", izjavio je Repeša nakon pobede u "majstorici" polufinala, u Podgorici nad ekipom Budućnosti (66:70).

"Ali, ukoliko nam se u finalu ukaže prilika, uzećemo je oberučke", dodao je iskusni hrvatski stručnjak.

Repeša se pre toga zahvalio Budućnosti na "sjajnom dočeku".

"Uprkos nekim razmiricama koje smo imali nakon prethodne utakmice, dočekani smo na pravi način i isto tako ispraćeni. Pobedila je košarka. Razumem žal protivnika, ali ruku na srce, mislim da smo zasluženo u finalu. Ostvarili smo cilj koji je jako važan za našeg sponzora i navijače, igraćemo i sledeće sezone u Evroligi".

Mladi trener crnogorskog prvaka Igor Jovović i narednog leta će pripremati ekipu za nastup u Evrokupu.

"Nemam šta da zamerim igračima, u svakom meču smo dali maksimum, ali večeras to nije bilo dovoljno. Došli smo u situaciju da protiv sjajne Cedevite napravimo senzaciju... Protivnik je bio hladnije glave, što pokazuju procenti šuta", prokomentarisao je Jovović.

On je podsetio da je Budućnost ostvarila najveći broj pobeda otkako se takmiči u ABA ligi, tako da je iza nje, uprkos neulasku u Evroligu, "sjajna sezona".

Videćemo da li tako misli i uprava kluba...

Komentari / 0

Ostavite komentar