Шарић: Ја сам био српски Бин Ладен

У Специјалном суду у Београду данас је саслушањем првих сведока одбране настављено суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима за организацију шверца 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу.

Србија 22.04.2015 | 20:45
Шарић: Ја сам био српски Бин Ладен

Саслушани су Горан Николашевић, Боривоје Пећинар и Звонко Жуњић који су причали о пословној сарадњи, али и неким незаконитим активностима са Небојшом Јоксовићем, који је постао сведок сарадник Тужилаштва за организовани криминал у овом процесу.

Адвокати одбране покушали су испитујући сведоке, да оспоре кредибилитет и наводе сведока сарадника Јоксовића, док је и тужилац имао занимљива питања као и опаске за сведоке.

Одговарајући на питања Шарићевих бранилаца сведок Николашевић, који је Јоксовићу шурак, рекао је да је сведок сарадник током преговора о статусу диктафоном снимао разговоре са тужиоцем, тврдећи да му је он купио тај диктафон.

"Ја сам му купио тај мали диктафон, после ми је пуштао неке разговоре", рекао је Николашевић. Он је такође рекао да је писао писма Шарићу када је постао сведок сарадник, од којих је једно њему лично диктирао.

Такође је испричао да је радио као директор у три фирме тог сведока сарадника, као и да су се бавили градњом и продајом станова у Београду и кућа на Дедињу.

"Тачно је, био сам осуђиван због шверца кокаина''

Николашевић је потврдио да су тако неке станове продали по више пута, као и да су после хапшења Јоксовића имовину пребацили на друга лица, како полиција не би отркила да је његова. На питање заменика тужиоца Саше Илића, да ли је био осуђиван због шверца кокаина, Николашевић је одговорио потврдно.

"Тачно је, био сам осуђиван због шверца кокаина. Тачно је и да сам променио исказ, јер сам раније саслушаван као представник Јоксовићеве фирме, а сада сам сведок", испричао је Николашевић, након чега је тужилац предложио да се због тога покрене поступак.

Сведок Боривоје Пећинар испричао је суду како да га је Јоксовић преварио за новац. Пећинар је испричао да је својевремено склопио посао око продаје плаца на Златибору са Јоксовићем који му тек пошто је "почело да се прича о томе", признао да је заправо улагао новац Дарка Шарића.

На то га је заменик тужиоца питао због чега Јоксовића није питао "да ли иза новца стоји Бин Ладен", а на ово питање пожелео је да одговори Шарић.

"Тужилац пита за Бин Ладена. Ја јесам био Бин Ладен у Србији, чак и они којима сам поклањао имовину, крили су да ја стојим иза тога, јер где да помињу човека који хоће да убије председника, Миљка (Радисављевића - тужиоца за организовани криминал), и још десетак људи успут", рекао је Шарић иронично.

Суђење се наставља сутра испитивањем сведока.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Профи

22.04.2015 18:49

Добра веце, нека је свима јасно,људи који врте преко 5 килограма брасна они раде за дрзаву,а овдје се о тонама ради,није ово за лаике

ОДГОВОРИТЕ