ПЛ БиХ: Пораз Радника, Зрињски бољи од Борца!

Зрињски је пред својим навијачима у сриједу предвече славио више него заслужену побједу над Борцем (2:0) и вратио се на лидерску позицију на табели Премијер лиге Босне и Херцеговине. Барем док се не заврши сусрет на "Пецари"...Фудбалери Сарајева забиљежили су важну побједу против малог градског ривала Олимпика на "Отоци" и на табели прескочили Жељезничар, који је неочекивано кикснуо против Слободе на "Грбавици". 

Фудбал 22.04.2015 | 20:40
ПЛ БиХ: Пораз Радника, Зрињски бољи од Борца!

Судар учитеља и ученика, Владе Јагодића и Винка Мариновића је једном од дербија 23. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине сасвим заслужено припао је млађем кормилару мостарског клуба!

Мариновић је донедавно с клупе предводио Бањалучане, а потом се преселио у Мостар и преузео тим "племића", који су у првом дијелу ријешили меч погоцима Пере Стојкића у 22. минуту из једанаестерца и Стеве Николића у 43. минуту.

"Шок" терапија смјеном тренера на "Кошеву", гдје се поново вратио Џенан Ушчуплић умјесто отпуштеног Мехе Кодре, уродила је плодом већ на самом почетку малог сарајевског дербија на "Отоци".

Играо се пети минут, кад је мрежу "вукова" начео Леон Бенко сјајним ударцем главом послије одличног центаршута Бањалучанина Бојана Пузигаће.

Послије вођства бордо тима игра се примирила до средине првог дијела кад је у неколико наврата Бенко имао прилику да ријеши утакмицу, али је први пут за мало био у офсајду, док је други пут закаснио да с петерца убаци лопту у мрежу.

У другом полувремену сусрета Крсте Велкоски је сјајно шутирао из слободног ударца, али је голман Олимпика успио да одбрани, а у наставку акције је Бенко погодио стативу и до краја није виђена ниједна добра шанса за голове.

Ипак то неће посебно наљутити Ушчуплића, који је дебитовао побједом, а сигурно није разочаран ни због чињенице да је градски ривал Жељезничар одиграо неријешено против тузланске Слободе (1:1), па је бордо тим прескочио плаве на првенственој табели и засјео на врх табеле. Тамо је остао само до вечерас јер је Зрињски савладао Борац (2:0) и побјегао Сарајлијама на "плус два", колико би требао да има и Широки Бријег након утакмице са Младости.

Жељо је од старта наметнуо жесток ритам и повео у 14. минуту голом Зорана Кокота послије асистенције Риада Бајића. Нападач Жеље је прецизним шутом са ивице шеснаестрца погодио мрежу тузланског голмана Кенана Пирића.

У 26. минуту, најватреније присталице клуба са "Грбавице" су транспарентом и паљењем 26 бакљи одале почаст убијеном навијачу Мирзи Рашчићу.

"Отишао је примјер како клуб се воли, а то јужну трибину највише боли. Рахмет ти души Мирза", писало је на транспаренту, а "Манијаци" су дуго скандирали његово име...

Међутим, у наставку је дијете Грбавице Зајко Зеба сјајним ударцем из волеја изједначио на 1:1.

У 49. минуту, Зеба је послије гужве у казненом простору погодио доњи десни угао гола Маријана Антоловића, али, наравно, није се радовао због чињенице да је у својој каријери био дугогодишњи капитен Жеље.

Убрзо је тим Миломира Одовића остао са десеторицом након што је оправдано искључен Џенис Бегановић због играња руком. Добио је други жути картон од стране судије Горана Параџика и морао је прије краја у свлачионицу.

Ипак, имао је Жељо још једну одличну шансу да стигне до сва три бода, али је послије ударца Дамира Садиковића, голман Пирић спасио Слободу...


У Источном Сарајеву, од самог почетка Славија је повела против Вележа, али су гости из Мостара успјели да у Врапчиће однесу један бод (1:1).

Дамир Ровчанин је центрирао пред гол "рођених", Махир Карић је успио да је примири и да се ослободи свог чувара, а онда рутински поспреми у мрежу - 1:0. За реми се постарао Јанковић у 65. минуту.

Минималац за велика три бода остварио је Челик против Травника, а стријелац је био Марин Поповић, те Витез против зворничке Дрине. Бржи од посљедњег судијског звиждука био је Стипе Милош.


Ипак, најшокатнија побједа виђена је у Угљевику, гдје је Радник из Бијељине у дербију зачеља дочекао "фењераша" Звијезду из Градачца и на крају остао кратких рукава.

Гости су на дебију новог тренера Недима Јусуфбеговића славили са 0:1 поготком Дијате почетком другог дијела.

РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА:

Витез - Дрина 1:0 (1:0)
/Милош 45+2/

Жељезничар - Слобода 1:1 (1:0)
/Кокот 14, Зеба 49/

Радник - Звијезда Градачац 0:1 (0:0)
/Диата 52/

Славија - Вележ 1:1 (1:0)
/Карић 4 - Јанковић 65/

Олимпик - Сарајево 0:1 (0:1)
/Бенко 5/

Челик - Травник 1:0 (1:0)
/Поповић 45/

Зрињски - Борац 2:0 (2:0)

/Стојкић 22 пен, Николић 43/

Широки Бријег - Младост (19:30 х)

ТАБЕЛА: Зрињски 49, Сарајево 47, Широки Бријег (-1) 46, Жељезничар 46, Олимпик 41, Борац 39, Вележ 33, Славија 25, Челик 26, Слобода 24, Радник 22, Дрина 22, Травник 21, Витез 20, Младост (-1) 17, Звијезда Градачац 17.

Коментари / 0

Оставите коментар