Месијевих 400 голова за Барсу! Коме их је давао?

Лионел Меси потврдио је победу против Валенсије у Примери и прошле суботе дошао до 400 датих голова за каталонски клуб. Ретко ко је остао поштеђен пред налетом аргентинског мајстора, а највише се ових година били погођени главни ривали за титулу у шпанском првенству.

Фудбал 23.04.2015 | 13:20
Месијевих 400 голова за Барсу! Коме их је давао?

Меси је чак по 22 пута тресао мреже Атлетико Мадрида и Севиље, док је једна мање постигао у "Ел Класику" против Реал Мадрида. Ова статистика је чудна многима, јер се одмах помислили на Барсине голеаде против тимова из доњег дома шпанског фудбала, али и они су заступљени, у мало мањој мери.

Осасуна је примила 19 голова у режији Месија, Валенсија три гола мање, а Атлетик БИлбао и Хетафе по 15 погодака. Милан је екипа којој је Меси дао највише голова, чак осам, а да није из Примере, а на листи има и осталих великана као што су Арсенал, Ајакс и Бајер Леверкузен.

Све у свему, Меси је главна окосница игре Барселоне и велико је питање шта ће се догодити уколико Аргентинац одлучи да напусти редове каталонског гиганта, те да ли ће моћи неко да га замени у пуној мери.

Голови које је дао Меси:
22 - Атлетико Мадрид, Севиља
21 - Реал Мадрид
19 - Осасуна
16 - Валенсија
15 - Атлетик Билбао, Хетафе
14 - Сарагоса
13 - Бетис, Леванте, Алмерија, Рајо
12 - Мајорка, Сантадер, Ла Коруња, Малага, Еспањол
9 - Виљареал, Реал Сосиједад
8 - Милан, Гранада
6 - Арсенал, Ајакс, Бајер Леверкузен
5 - Тенерифе, Елче....

Коментари / 0

Оставите коментар