Mesijevih 400 golova za Barsu! Kome ih je davao?

Lionel Mesi potvrdio je pobedu protiv Valensije u Primeri i prošle subote došao do 400 datih golova za katalonski klub. Retko ko je ostao pošteđen pred naletom argentinskog majstora, a najviše se ovih godina bili pogođeni glavni rivali za titulu u španskom prvenstvu.

Fudbal 23.04.2015 | 13:20
Mesijevih 400 golova za Barsu! Kome ih je davao?

Mesi je čak po 22 puta tresao mreže Atletiko Madrida i Sevilje, dok je jedna manje postigao u "El Klasiku" protiv Real Madrida. Ova statistika je čudna mnogima, jer se odmah pomislili na Barsine goleade protiv timova iz donjeg doma španskog fudbala, ali i oni su zastupljeni, u malo manjoj meri.

Osasuna je primila 19 golova u režiji Mesija, Valensija tri gola manje, a Atletik BIlbao i Hetafe po 15 pogodaka. Milan je ekipa kojoj je Mesi dao najviše golova, čak osam, a da nije iz Primere, a na listi ima i ostalih velikana kao što su Arsenal, Ajaks i Bajer Leverkuzen.

Sve u svemu, Mesi je glavna okosnica igre Barselone i veliko je pitanje šta će se dogoditi ukoliko Argentinac odluči da napusti redove katalonskog giganta, te da li će moći neko da ga zameni u punoj meri.

Golovi koje je dao Mesi:
22 - Atletiko Madrid, Sevilja
21 - Real Madrid
19 - Osasuna
16 - Valensija
15 - Atletik Bilbao, Hetafe
14 - Saragosa
13 - Betis, Levante, Almerija, Rajo
12 - Majorka, Santader, La Korunja, Malaga, Espanjol
9 - Viljareal, Real Sosijedad
8 - Milan, Granada
6 - Arsenal, Ajaks, Bajer Leverkuzen
5 - Tenerife, Elče....

Komentari / 0

Ostavite komentar