Блану већ спремљен отказ!

Трилинг кандидата за клупу Пари Сен Жермена! Само се чекало испадање у Лиги шампиона да клуб крене у потрагу за новим стратегом.

Фудбал 23.04.2015 | 12:40
Блану већ спремљен отказ!

Испадање од Барселоне у четвртфиналу Лиге шампиона је највероватније био и последњи европски окршај за Лорана Блана на клупи Пари Сен Жермена. Популарни Председник већ месецима хода по танкој жици свестан отказа који му се спрема, а данас је почела потрага Светаца за његовим наследником.

Узгледни Л’Екип позивајући се на изворе из клуба открива да је Блану још раније спремљен отказ који ће му бити уручен на крају сезоне, без обзира на резултате на домаћем форнту, а да је руководство месецима уназад скенирало тржиште и тражило адекватног кандидата.

Прва мета је био Дијего Симеоне, али је он одлучио да продужи уговор са Атлетиком. Друга мета је Антонио Конте, а Французи се и даље надају да би могли да га се докопају. Иако је Конте тек на почетку селекторске каријере у репрезентацији Италије, до сада је наишао на много препрека и опструкција због чега би могао да дигне руке од Азура и за богату понуду се пресели у Париз.

Он је први пик, али још двојица кандидата су у игри. Рафаел Банитез је опција Б. С обзиром да је већ договорен долазак Михајловића у Наполи на крају сезоне, Шпанац полако пакује кофере. Његова жеља је Енглеска где се помиње ако прелазно решење за клупу Манчестер Сигтија до лета 2016. година када ће Грађани покушати да доведу Гвардиолу. Бенитезу се баш и не свиђа да буде краткорочно решење и могао би да прихвати амбициозни пројекат на Парку принчева.

Трећа опција Светаца је Леонардо, некадашњи спортски директор. Он има искуство као тренер Милана и Интера, али се није прославио у тим епизодама и много боље му лежи улога директора. Претпоставља се да би Леонардо био тек крајња опција, ако пропадну сви остали покушаји о довођењу великог тренерског имена.

Коментари / 0

Оставите коментар