Blanu već spremljen otkaz!

Triling kandidata za klupu Pari Sen Žermena! Samo se čekalo ispadanje u Ligi šampiona da klub krene u potragu za novim strategom.

Fudbal 23.04.2015 | 12:40
Blanu već spremljen otkaz!

Ispadanje od Barselone u četvrtfinalu Lige šampiona je najverovatnije bio i poslednji evropski okršaj za Lorana Blana na klupi Pari Sen Žermena. Popularni Predsednik već mesecima hoda po tankoj žici svestan otkaza koji mu se sprema, a danas je počela potraga Svetaca za njegovim naslednikom.

Uzgledni L’Ekip pozivajući se na izvore iz kluba otkriva da je Blanu još ranije spremljen otkaz koji će mu biti uručen na kraju sezone, bez obzira na rezultate na domaćem forntu, a da je rukovodstvo mesecima unazad skeniralo tržište i tražilo adekvatnog kandidata.

Prva meta je bio Dijego Simeone, ali je on odlučio da produži ugovor sa Atletikom. Druga meta je Antonio Konte, a Francuzi se i dalje nadaju da bi mogli da ga se dokopaju. Iako je Konte tek na početku selektorske karijere u reprezentaciji Italije, do sada je naišao na mnogo prepreka i opstrukcija zbog čega bi mogao da digne ruke od Azura i za bogatu ponudu se preseli u Pariz.

On je prvi pik, ali još dvojica kandidata su u igri. Rafael Banitez je opcija B. S obzirom da je već dogovoren dolazak Mihajlovića u Napoli na kraju sezone, Španac polako pakuje kofere. Njegova želja je Engleska gde se pominje ako prelazno rešenje za klupu Mančester Sigtija do leta 2016. godina kada će Građani pokušati da dovedu Gvardiolu. Benitezu se baš i ne sviđa da bude kratkoročno rešenje i mogao bi da prihvati ambiciozni projekat na Parku prinčeva.

Treća opcija Svetaca je Leonardo, nekadašnji sportski direktor. On ima iskustvo kao trener Milana i Intera, ali se nije proslavio u tim epizodama i mnogo bolje mu leži uloga direktora. Pretpostavlja se da bi Leonardo bio tek krajnja opcija, ako propadnu svi ostali pokušaji o dovođenju velikog trenerskog imena.

Komentari / 0

Ostavite komentar