Федекс: Сачекајте да ја и Надал уђемо у форму...

...па ћемо видети ко ће бити први! Швајцарац каже да је зацртао полуфинале Ролан Гароса и освајање Вимблдона као главне циљеве.

Тенис 23.04.2015 | 12:20
Федекс: Сачекајте да ја и Надал уђемо у форму...

Док Новак Ђоковић гази ривале без милости и ниже титулу за титулом, други тенисер света Родежер Федерер - одмара. Од када је изгубио финале од Ђоковића у Индијан Велсу, Федерер је одлучио да узме предах и пропустио је Мастерс у Мајамију, док је Монте Карлу испао од Монфиса у трећем колу. Швајцарац се припрема се за наставак сезоне и напад на место број један на светској ранг листи.

У опширном интервјуу за франкфуртски Алгемајне Цајтунг, Федерер је коментарисао актуелну ситуацију у светском тенису и истакао да је доминација Ђоковића једним делом узрокована и повредама директних конкурената.
„Вратите се девет месеци уназада и присетите се шта сам тада рекао. Мареј је имао операцију, Надал је био ван форме, а ја сам имао проблеме са леђима. Сачекајте да се сви опоравимо и уђемо у форму, па ћемо видети ко ће бити први. Ту су још Раонић, Нишикори и Бердих, али нас четворица смо ипак испред њих. Погтово мислим да смо Ђоковић, Надал и ја посебни. Играмо добро на свим подлогама, физички и ментално смо спремни да извучемо неки екстра капацитет и то нам доноси победе. Поготово је Ђоковић довео игру до савршенства. Када ствари постану опасне за њега, увек нађе начин како да се извуче. Захваљујући огромном самопоуздању. Због тога га ривали и не нападју много и није у великој опасности“, рекао је Федерер.

Федерер је открио и какви су му планови и главни циљеви до краја сезоне.
„Прво да истакнем да су почетак сезоне и Аустралија за мене били тотално разочарење. Невероватно како сам лоше играо против Сепија и какве сам глупости правио. Што се сезоне на шљаци тиче, надам се добрим резрултатима и играма у Истанбулу, Мадриду и Паризу. Зацртао сам у глави да на Ролан Гаросу морам да догурам макар до полуфинала. Ипак, врхунац сезоне за мене је сезона на трави и турнири у Халеу и Вимблдону“.

Што се тиче светске ранг листе и првог места са којег је пао 2012. године, Швајцарац истиче да му је свеједно коју позицију држи ако то већ није прво место.
„АТП ранг је битан због лакшег распореда и ривала на великим трунирима. Али, ако нисам у врху, свеједно ми је да ли сам шести или десети на свету. Надам се да могу опет до првог места са једним или два гренд слем турнира“, поручио је најтрофејнији тенисер свих времена.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мд

23.04.2015 12:07

Федерер је заборавио да је био висе од 10 год сам да није било конкуренције док нису Надал и Дјоковиц поцели да га побједјују

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цобан из Р српске

23.04.2015 19:40

Није аутор тацно превео изјаву Федерину говори о постовању о новаку способности да је ноле екстра капазитет перфекцониста прилагоди тактику према противники његови изјаву мозете процитат на еуро спорт

ОДГОВОРИТЕ