Fedeks: Sačekajte da ja i Nadal uđemo u formu...

...pa ćemo videti ko će biti prvi! Švajcarac kaže da je zacrtao polufinale Rolan Garosa i osvajanje Vimbldona kao glavne ciljeve.

Tenis 23.04.2015 | 12:20
Fedeks: Sačekajte da ja i Nadal uđemo u formu...

Dok Novak Đoković gazi rivale bez milosti i niže titulu za titulom, drugi teniser sveta Rodežer Federer - odmara. Od kada je izgubio finale od Đokovića u Indijan Velsu, Federer je odlučio da uzme predah i propustio je Masters u Majamiju, dok je Monte Karlu ispao od Monfisa u trećem kolu. Švajcarac se priprema se za nastavak sezone i napad na mesto broj jedan na svetskoj rang listi.

U opširnom intervjuu za frankfurtski Algemajne Cajtung, Federer je komentarisao aktuelnu situaciju u svetskom tenisu i istakao da je dominacija Đokovića jednim delom uzrokovana i povredama direktnih konkurenata.
„Vratite se devet meseci unazada i prisetite se šta sam tada rekao. Marej je imao operaciju, Nadal je bio van forme, a ja sam imao probleme sa leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo videti ko će biti prvi. Tu su još Raonić, Nišikori i Berdih, ali nas četvorica smo ipak ispred njih. Pogtovo mislim da smo Đoković, Nadal i ja posebni. Igramo dobro na svim podlogama, fizički i mentalno smo spremni da izvučemo neki ekstra kapacitet i to nam donosi pobede. Pogotovo je Đoković doveo igru do savršenstva. Kada stvari postanu opasne za njega, uvek nađe način kako da se izvuče. Zahvaljujući ogromnom samopouzdanju. Zbog toga ga rivali i ne napadju mnogo i nije u velikoj opasnosti“, rekao je Federer.

Federer je otkrio i kakvi su mu planovi i glavni ciljevi do kraja sezone.
„Prvo da istaknem da su početak sezone i Australija za mene bili totalno razočarenje. Neverovatno kako sam loše igrao protiv Sepija i kakve sam gluposti pravio. Što se sezone na šljaci tiče, nadam se dobrim rezrultatima i igrama u Istanbulu, Madridu i Parizu. Zacrtao sam u glavi da na Rolan Garosu moram da doguram makar do polufinala. Ipak, vrhunac sezone za mene je sezona na travi i turniri u Haleu i Vimbldonu“.

Što se tiče svetske rang liste i prvog mesta sa kojeg je pao 2012. godine, Švajcarac ističe da mu je svejedno koju poziciju drži ako to već nije prvo mesto.
„ATP rang je bitan zbog lakšeg rasporeda i rivala na velikim trunirima. Ali, ako nisam u vrhu, svejedno mi je da li sam šesti ili deseti na svetu. Nadam se da mogu opet do prvog mesta sa jednim ili dva grend slem turnira“, poručio je najtrofejniji teniser svih vremena.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Md

23.04.2015 12:07

Federer je zaboravio da je bio vise od 10 god sam da nije bilo konkurencije dok nisu Nadal i Djokovic poceli da ga pobjedjuju

ODGOVORITE
Name

Coban iz R srpske

23.04.2015 19:40

Nije autor tacno preveo izjavu Federinu govori o postovanju o novaku sposobnosti da je nole ekstra kapazitet perfekconista prilagodi taktiku prema protivniki njegovi izjavu mozete procitat na euro sport

ODGOVORITE