''Гробља'' за тренере су БиХ и Румунија!

Фудбал је већ годинама суров посао за тренере, сваки кикс је корак ка отказу, клубови желе само победе, па нико није сигуран, чак ни ако редовно доноси бодове.

Фудбал 23.04.2015 | 08:40
''Гробља'' за тренере су БиХ и Румунија!

Од свих европских лига, гледајући статистику ове сезоне, најтеже је бити тренер у првенствима Босне и Херцеговине и Румуније.

Наиме, ове сезоне је код западног суседа 14 од 16 клубова из Премијер лиге мењало тренера, а код западног комшије 16 од 18 екипа Лиге И.

У БиХ су 22 тренера отпуштена, а укупно их је 38 водило премијерлигаше ове сезоне, која се још није завршила. У међувремену, утакмице Премијер лиге БиХ у просеку прати мање од 900 навијача!

Прво место осам кола пре краја деле Широки Бријег и Зрињски са по 46 бодова, један мање има Жељезничар, а два Сарајево.

Ова четири тима заједно су забележила само девет пораза на 88 утакмица, али су сменили чак шесторицу тренера. Лидер Широки и Сарајево су, без обзира на само по два пораза, исте недеље, протеклог викенда, сменили своје тренере.

Што се тиче Румуније, у Лиги И су отпуштена чак 32 тренера, док су 42 различита водила поменутих 16 екипа које нису мењале стручњаке, не рачунајући привремене.

Неки тимови су мењали тренере у року од седам дана, аекордери су Оцелул и Рапид који су променили по четири стручнкака, док су по три смене виђене су у Витролулу, Чеалаулу, Брашову и Динаму.

Једном је мењао и најдоминантнији румунски тим Стеауа, која као лидер седам кола пре краја сезона има само бод више од Таргу Муреша.

Суперлига Србије је још и добра, са "тек" десетак смена током сезоне.

Коментари / 0

Оставите коментар