''Groblja'' za trenere su BiH i Rumunija!

Fudbal je već godinama surov posao za trenere, svaki kiks je korak ka otkazu, klubovi žele samo pobede, pa niko nije siguran, čak ni ako redovno donosi bodove.

Fudbal 23.04.2015 | 08:40
''Groblja'' za trenere su BiH i Rumunija!

Od svih evropskih liga, gledajući statistiku ove sezone, najteže je biti trener u prvenstvima Bosne i Hercegovine i Rumunije.

Naime, ove sezone je kod zapadnog suseda 14 od 16 klubova iz Premijer lige menjalo trenera, a kod zapadnog komšije 16 od 18 ekipa Lige I.

U BiH su 22 trenera otpuštena, a ukupno ih je 38 vodilo premijerligaše ove sezone, koja se još nije završila. U međuvremenu, utakmice Premijer lige BiH u proseku prati manje od 900 navijača!

Prvo mesto osam kola pre kraja dele Široki Brijeg i Zrinjski sa po 46 bodova, jedan manje ima Željezničar, a dva Sarajevo.

Ova četiri tima zajedno su zabeležila samo devet poraza na 88 utakmica, ali su smenili čak šestoricu trenera. Lider Široki i Sarajevo su, bez obzira na samo po dva poraza, iste nedelje, proteklog vikenda, smenili svoje trenere.

Što se tiče Rumunije, u Ligi I su otpuštena čak 32 trenera, dok su 42 različita vodila pomenutih 16 ekipa koje nisu menjale stručnjake, ne računajući privremene.

Neki timovi su menjali trenere u roku od sedam dana, aekorderi su Ocelul i Rapid koji su promenili po četiri stručnkaka, dok su po tri smene viđene su u Vitrolulu, Čealaulu, Brašovu i Dinamu.

Jednom je menjao i najdominantniji rumunski tim Steaua, koja kao lider sedam kola pre kraja sezona ima samo bod više od Targu Mureša.

Superliga Srbije je još i dobra, sa "tek" desetak smena tokom sezone.

Komentari / 0

Ostavite komentar