Српкиње неће на село: 260.000 мушкараца нема породицу

Нежења је највише у селима у околини Краљева, Неготина и Црне Траве, каже Бранислав Гулан, члан Одбора за село САНУ.

Србија 22.04.2015 | 15:45
Српкиње неће на село: 260.000 мушкараца нема породицу

– У многим селима остали су само мушкарци. Најтежа ситуација је у Ђали код мађарске границе, селу Церемошња у околини Неготина, Бојанићу, Станчи, Гокчаници, Ђакову у околини Краљева.

Ништа боље није ни у Црној Трави и околини, где се у селу Млачиште прошле године родило дете после равно 38 година – прича Бранислав Гулан.

Ове податке потврђује и ситуација на терену, јер само у Црној Трави тренутно живи више од 300 нежења између 35 и 50 година.

Председник те општине Славољуб Благојевић каже да девојке не желе да се удају и остану на селу, па “беже” у Ниш и Лесковац.

– Апелујем на жене да дођу, рачунам да многе од њих код нас могу да нађу сродну душу и оснују породицу. Овде су углавном образовани момци, који девојкама могу да обезбеде нормалан живот – тврди Благојевић.

У већини оваквих места, “момци” у зрелим годинама највећи део дана проводе испред продавнице.

- Овде ћеш пре наћи вука или лисицу него жену. Сви углавном живимо од пољопривреде и узгајамо стоку. Немамо новца, па нам је продавница једино место окупљања – прича за Информер Миливоје Виторовић (44), потенцијални младожења.

(Телеграф.рс)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ДрПига

22.04.2015 14:09

Каже Мујо Хаси: - Највише волим гледат своју свадбу, ал' унатраг! - Што унатраг? - Одојак се саставља, музика враћа паре, а Фата иде кући матери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

22.04.2015 15:03

Зене су најзгонетније створење на кугли земаљској

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.04.2015 16:51

Не могу стици на село и у Дубаи код арапа,доце на село кад их арапи посутају

ОДГОВОРИТЕ