ЛШ, најава: Реал или Атлетико, Јуве или Монако?!

Вечерас се играју преостала два реванша четвртфинала ЛШ, Реал дочекује Атлетико после 0:0 на Висенте Калдерону, а Јувентус у Монаку брани 1:0 из Торина (20.45).

Фудбал 22.04.2015 | 16:20
ЛШ, најава: Реал или Атлетико, Јуве или Монако?!

Реал је прошле сезоне победио Атлетико у финалу 4:1 после продужетака, али од тада није успео да победи гим Дијега Симеонеа, који је доби четири од седам дуела.

Откако је Интер 2010. године освојио ЛШ, ниједан италијански клуб није прошао у полуфинале ЛШ. Јувентус се бори за први пласман ту фазу још од сезоне 2002/2003, а Монако од сезоне 2003/2004.

Први полуфиналисти такмичења су Барселона и Бајерн, који су били убедљиви у реваншима против Пари Сен Жермена и Порта. Жреб парова је у петак.

Реал је прошлог маја добио лисабонску битку, драматично, тек после продужетака, али од тада на седам узастопних мечева (по два дуела у првенству, Купу и Суперкупу Шпаније, плус први меч 0:0) није славио против Атлетика, па многи сматрају да је тим Дијега Симеонеа блиижи полуфиналу.

У прилог таквој тврдњи иде и чињеница да тренер Реала Карло Анчлоти неће моћи да рачуна на повређене Гарета Бејла, Луку Модрића и Карима Бензему, те суспендованог Марсела.

"У фебруару смо имали пад игре и резултата због повреда, али сада смо се вратили на наш ниво. Надамо се да ћемо до краја Лиге шампиона бити конкурентни. Нисмо забринути због реванша са Атлетиком, морамо да пронађемо решења за одсутне играче. Чека нас велики изазов, али дочекујемо га са много оптимизма. Домаћи терен ће нам бити додатни мотив", рекао је Анчелоти.

Повратник у тим Колумбијац Хамес Родригес уверен је у пролаз свог тима.

"Атлетико је добар тим, посебно су јаки у одбрани. Имамо притисак, али учинићемо све да уђемо у историју и постанемо први тим који је одбранио трофеј Лиге шампиона", рекао је Родригес.

Атлетико много наде полаже у добру форму нападача Антоана Гризмана, који је постигао шест голова у последњих пет утакмица.

"Задовољни смо игром против Реала у свих седам овосезонских утакмица, али знамо да ће нам сутра бити тешко. Имам много самопоуздања и надам се да ћу помоћи екипи да продје даље", рекао је Гризман.

Голман Атлетика Јан Облак био је најбољи играч прве утакмице. Словеначки голман добро је бранио шутеве Кристијана Роналда, Гарета Бејла и Хамеса Родригеса.

"Знамо да нас чека тежак изазов, али уверени смо да можемо поново да их победимо. Биће тесно", рекао је Облак.

Откако је у марту заменио првог голмана Мигела Анхела Моју, Облак је у у седам утакмица примио три гола. Утакмицу ће пропустити Марио Суарес због суспензије.

Екипи Дијега Симеонеа ће и у сутрашњем мечу главни адут бити чврста одбрана, која је примила само један гол у последњих осам дуела у Европи.

Од повреде се опоравио нападач Марио Манџукић, који ће са Антоаном Гризманом бити највећа опасност по гол Икера Касиљаса.

Фудбалери Монака покушаће на свом стадиону да надокнади гол минуса из Торина против Јувентуса (0:1). Тим Леонарда Жардима игра одлично ове сезоне у Лиги шампиона, елиминисао је Арсенал у осмини финала, а уколико избаци Јувентус биће близу успеха из 2004. године када су играли у финалу.

"Очекујем одличну атмосферу и пун стадион. Одмарао сам неке играче у француском шампионату против Рена и верујем да смо спремни за још један подвиг. Осећамо умор, али опоравићемо се и поправити грешке уочи утакмице са Јувентусом", рекао је тренер Жардим.

Лидер Серије А је направио добру увертиру уочи гостовања јер је победио Лацио са 2:0 и налази се на корак од одбране титуле. Предност Јувентуса могла би да буде и чињеница да су забележили максималних 11 тријумфа у нокаут фази против француских екипа.

"Нисам био изненађен игром Монака у првој утакмици. Добро су играли, нисмо их потценили. Били смо фаворити уочи тог дуела па су многи играчи осећали притисак. Сутра ће бити другачије, морамо да преузмемо контролу од почетка", рекао је Евра за француске медије.

Монако је у осмини финала елиминисао Арсенал, а Евра, који је од 2002. до 2006. године играо за Монако, навео је да француска екипа може равноправно да игра против сваког противника.

"Био сам поносан на њих кад су избацили Арсенал. Били су неустрашиви", додао је Евра.

Нападач Јувентуса Карлос Тевес рекао је да његова екипа не сме да испусти предност из прве утакмице.

"Имамо одличну прилику и не смемо да је испустимо. Чим смо дошли до четвртфинала Лиге шампиона - све је могуће", рекао је Тевес, који је ове сезоне постигао 26 голова у свим такмичењима.

Јувентус у утакмицу улази после првенствене победе над Лацијом од 2:0, после које је стекао 15 бода предности на табели и направио велики корак ка четвртој узастопној титули у Серији А.

Монако је одиграо нерешено 1:1 против Рена, без победе је у последње четири првенствене утакмице на домаћем терену и заузима треће место на табели.

Артут Видал је пропустио тренинг дан пре меча због упале крајника и његов наступ је неизвестан, као и наступ Пола Погбе због проблема с тетивом. Утакмицу ће због повреда пропустити и Мартин Касерес, Лука Мароне и Ромуло.

У француском тиму неће бити Ласине Траореа због повреде ноге, док је наступ Бакајока неизвестан због проблема са бутним мишићем.

Коментари / 0

Оставите коментар