LŠ, najava: Real ili Atletiko, Juve ili Monako?!

Večeras se igraju preostala dva revanša četvrtfinala LŠ, Real dočekuje Atletiko posle 0:0 na Visente Kalderonu, a Juventus u Monaku brani 1:0 iz Torina (20.45).

Fudbal 22.04.2015 | 16:20
LŠ, najava: Real ili Atletiko, Juve ili Monako?!

Real je prošle sezone pobedio Atletiko u finalu 4:1 posle produžetaka, ali od tada nije uspeo da pobedi gim Dijega Simeonea, koji je dobi četiri od sedam duela.

Otkako je Inter 2010. godine osvojio LŠ, nijedan italijanski klub nije prošao u polufinale LŠ. Juventus se bori za prvi plasman tu fazu još od sezone 2002/2003, a Monako od sezone 2003/2004.

Prvi polufinalisti takmičenja su Barselona i Bajern, koji su bili ubedljivi u revanšima protiv Pari Sen Žermena i Porta. Žreb parova je u petak.

Real je prošlog maja dobio lisabonsku bitku, dramatično, tek posle produžetaka, ali od tada na sedam uzastopnih mečeva (po dva duela u prvenstvu, Kupu i Superkupu Španije, plus prvi meč 0:0) nije slavio protiv Atletika, pa mnogi smatraju da je tim Dijega Simeonea bliiži polufinalu.

U prilog takvoj tvrdnji ide i činjenica da trener Reala Karlo Ančloti neće moći da računa na povređene Gareta Bejla, Luku Modrića i Karima Benzemu, te suspendovanog Marsela.

"U februaru smo imali pad igre i rezultata zbog povreda, ali sada smo se vratili na naš nivo. Nadamo se da ćemo do kraja Lige šampiona biti konkurentni. Nismo zabrinuti zbog revanša sa Atletikom, moramo da pronađemo rešenja za odsutne igrače. Čeka nas veliki izazov, ali dočekujemo ga sa mnogo optimizma. Domaći teren će nam biti dodatni motiv", rekao je Ančeloti.

Povratnik u tim Kolumbijac Hames Rodriges uveren je u prolaz svog tima.

"Atletiko je dobar tim, posebno su jaki u odbrani. Imamo pritisak, ali učinićemo sve da uđemo u istoriju i postanemo prvi tim koji je odbranio trofej Lige šampiona", rekao je Rodriges.

Atletiko mnogo nade polaže u dobru formu napadača Antoana Grizmana, koji je postigao šest golova u poslednjih pet utakmica.

"Zadovoljni smo igrom protiv Reala u svih sedam ovosezonskih utakmica, ali znamo da će nam sutra biti teško. Imam mnogo samopouzdanja i nadam se da ću pomoći ekipi da prodje dalje", rekao je Grizman.

Golman Atletika Jan Oblak bio je najbolji igrač prve utakmice. Slovenački golman dobro je branio šuteve Kristijana Ronalda, Gareta Bejla i Hamesa Rodrigesa.

"Znamo da nas čeka težak izazov, ali uvereni smo da možemo ponovo da ih pobedimo. Biće tesno", rekao je Oblak.

Otkako je u martu zamenio prvog golmana Migela Anhela Moju, Oblak je u u sedam utakmica primio tri gola. Utakmicu će propustiti Mario Suares zbog suspenzije.

Ekipi Dijega Simeonea će i u sutrašnjem meču glavni adut biti čvrsta odbrana, koja je primila samo jedan gol u poslednjih osam duela u Evropi.

Od povrede se oporavio napadač Mario Mandžukić, koji će sa Antoanom Grizmanom biti najveća opasnost po gol Ikera Kasiljasa.

Fudbaleri Monaka pokušaće na svom stadionu da nadoknadi gol minusa iz Torina protiv Juventusa (0:1). Tim Leonarda Žardima igra odlično ove sezone u Ligi šampiona, eliminisao je Arsenal u osmini finala, a ukoliko izbaci Juventus biće blizu uspeha iz 2004. godine kada su igrali u finalu.

"Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion. Odmarao sam neke igrače u francuskom šampionatu protiv Rena i verujem da smo spremni za još jedan podvig. Osećamo umor, ali oporavićemo se i popraviti greške uoči utakmice sa Juventusom", rekao je trener Žardim.

Lider Serije A je napravio dobru uvertiru uoči gostovanja jer je pobedio Lacio sa 2:0 i nalazi se na korak od odbrane titule. Prednost Juventusa mogla bi da bude i činjenica da su zabeležili maksimalnih 11 trijumfa u nokaut fazi protiv francuskih ekipa.

"Nisam bio iznenađen igrom Monaka u prvoj utakmici. Dobro su igrali, nismo ih potcenili. Bili smo favoriti uoči tog duela pa su mnogi igrači osećali pritisak. Sutra će biti drugačije, moramo da preuzmemo kontrolu od početka", rekao je Evra za francuske medije.

Monako je u osmini finala eliminisao Arsenal, a Evra, koji je od 2002. do 2006. godine igrao za Monako, naveo je da francuska ekipa može ravnopravno da igra protiv svakog protivnika.

"Bio sam ponosan na njih kad su izbacili Arsenal. Bili su neustrašivi", dodao je Evra.

Napadač Juventusa Karlos Teves rekao je da njegova ekipa ne sme da ispusti prednost iz prve utakmice.

"Imamo odličnu priliku i ne smemo da je ispustimo. Čim smo došli do četvrtfinala Lige šampiona - sve je moguće", rekao je Teves, koji je ove sezone postigao 26 golova u svim takmičenjima.

Juventus u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad Lacijom od 2:0, posle koje je stekao 15 boda prednosti na tabeli i napravio veliki korak ka četvrtoj uzastopnoj tituli u Seriji A.

Monako je odigrao nerešeno 1:1 protiv Rena, bez pobede je u poslednje četiri prvenstvene utakmice na domaćem terenu i zauzima treće mesto na tabeli.

Artut Vidal je propustio trening dan pre meča zbog upale krajnika i njegov nastup je neizvestan, kao i nastup Pola Pogbe zbog problema s tetivom. Utakmicu će zbog povreda propustiti i Martin Kaseres, Luka Marone i Romulo.

U francuskom timu neće biti Lasine Traorea zbog povrede noge, dok je nastup Bakajoka neizvestan zbog problema sa butnim mišićem.

Komentari / 0

Ostavite komentar