Хенман: Ноле је машина и стићи ће Федекса!

Прослављени британски тенисер Тин Хенман рекао је за Новака Ђоковића да је ’машина’ и да ће српски тенисер бити уписан међу најбоље свих времена.

Тенис 22.04.2015 | 16:40
Хенман: Ноле је машина и стићи ће Федекса!

Ђоковић је од почетка сезоне тријумфовао на Аустралијан Опену и Мастерсима у Индијан Велсу, Мајамију и Монте Карлу, а тренутно важи за једног од фаворита за тријумф на Ролан Гаросу, једином Грен слему на којем до сада није славио.

Српски тенисер тренутно има осам Грен слем титула, шест мање од Рафаела Надала, а девет од Роџера Федерера, али Хенман сматра да Ђоковић полако започиње своју доминацију.

„Ђоковић је машина. То се види у начину на који удара лоптицу са основне линије, како агресивно игра и како то чини са малим бројем неизнуђених грешака. Ту су и његово кретање и спремност, а никад нисам видео бољу способност да одбрану претвори у напад“, рекао је Хенман.

Бивши британски тенисер истакао је да верује да Новак може да се избори за место међу најбољима свих времена.

„Мислим да ће бити сврстан у исту категорију као Федерер и Надал. Ђоковић је до сада освојио осам Грен слем титула, али ће у блиској будућности тај број да се попне на 11, 12, 13, а можда и више. Када то учини, биће један од најбољих у историји“, нагласио је Хенман.

Ђоковић је протеклог викенда у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу победио Надала и то на шљаци, која је његова најјача подлога. Од почетка сезоне је два пута победио Ендија Марија, у Мајамију и Мелбурну, као и Федерера у Индијан Велсу. Због његове форме, многи сматрају да би Новак могао да постане први тенисер који је освојио сва четири Грен слема у једној години и буде први којем је то пошло за руком од Рода Лејвера 1969.

„У теорији, то је могуће, Новак се чини веома јаким у овом тренутку, али не верујем да ће се то десити. Много тога је против њега, јер је победити седам мечева на три сета довољно тешком, али то урадити четири пута у једној години и остати здрав је много теже. Никада није освојио Ролан Гарос, тако да је то његов највећи изазов, али је тешко занемарити Надала, када погледате шта је све постигао у Паризу“, истакао је Хенман.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

007

22.04.2015 15:51

Нака та здравље послужи,а остало че дочи,пре или касније.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ